MALO JE FALILO! Zvezda u triler završnici poklekla pred Barsom! (FOTO)

Utakmica 11. kola E grupe Top 16 faze Evrolige završena je rezultatom 77:73 za katalonsku ekipu

  • 80

Crvena zvezda nije uspela da pobedi Barselonu u krcatoj "Kombank Areni"!

Greškama u poslednjoj četvrtini, Zvezda je prokockala četvrtu pobedu u Top 16 fazi Evrolige, a katalonska ekipa je uspešno završila misiju da već u Beogradu obezbedi mesto u četvrtfinalu.

Crvena zvezda - Barselona 73:77 (15:15, 17:22, 18:11, 23:29)

Crveno-beli su pretrpeli osmi poraz u E grupi i praktično sveli šanse na teoriju za plasman u Top 8.

Ove tri asistencije pokazuju kakvu magiju u rukama ima Vilijams! (VIDEO)

Ovako su zagrmele Delije na početku meča Zvezda - Barselona! (VIDEO)

Jurili su crveno-beli i zaostatak od -11, i borbenost se ni u jednom momentu nije dovodila u pitanje domaćih igrača.

U finišu treće i na početku četvrte deonice, crveno-beli su imali prednost, a sa nekoliko grešaka u potpuno pogrešnim momentima pomogli su razigranim Barsinim igračima da ubeleže pobedu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Na minut i po do kraja je Zvezda imala minus od svega pola koša, ali je svoje ključne napade za preokret proćerdala.

Barsa je takođe dominirala u ofanzivnom skoku (15), a još jedan parametar za Zvezdin poraz treba tražiti u lošem izvođenju slobodnih bacanja (7/14).

Najbolji u redovima pobednika bili su Navaro sa 12, Satoranski sa 11, i Uertas i Tomas sa po deset poena.

Impresivan je bio Boban Marjanović sa 23 poena i 11 skokova, a jedini su dvocifreni još bili Blažič i Kalinić sa po deset poena.

CRVENA ZVEZDA: Vilijams 4, Rebić, Dangubić 8, Mitrović 4, Blažič 10, Kalinić 10, Marjanović 23, Kaplanović, Tejić 3, Dženkins 7, Jović 4, Cirbes.

BARSELONA: Dolman 7, Hezonja, Uertas 10, Navaro 12, Satoranski 11, Pleis 2, Tomas 10, Oleson 9, Džekson, Lampe 2, Nahbar 6, Tomić 8.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Kao po nekom pravilu, crveno-beli na startu meča poveli preko Marjanovića, kog je dva puta pod košem faulirao Tomić. Zvezda je povela 7:2.

Nedugo potom je usledio problem, jer je već u prvih pet minuta, kapiten Mitrović zaradio tri lične greške - od toga je poslednja bila tehnička zbog prigovora arbitrima. Markus Vilijams je podigao publiku sa nekoliko fantastičnih pasova, a onda je Barsa zaigrala bolje, razigrali su Satoranski i Tomas, pa je Barsa povela sa tri poena razlike.

U finišu prve deonice bilo je dosta promašaja na obe strane, a u poslednjim sekundama je Tejić pogodio trojku za 15:15 i oduševljenje u Areni.

Drugi period otvara Nahbar trojkom i Barsa pravi seriju 5:0, koju prekida Dženkins. Lampe i Uertas su potom zabeležili svoje poene, a posle trojke Olesona kojom je Barsa povela 25:17, trener Radonjić reaguje tajm-autom.

I posle toga Oleson ubacuje još jednu trojku, i Barsa definitivno ima kontrolu nad protivnikom - služio ju je šut, a u odbrani je zaigrala dosta bolje, realizovala napad posle ofanzivnog skoka i stigla do prve dvocifrene prednosti - +11.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Nakon trojke Dangubića, Zvezda uzvraća serijom od 5:0, a da je bila bolja sa linije penala (2/7) mogla je i brže da otopi prednost katalonske ekipe. Ovako, poluvreme je završeno rezultatom 37:32 za Barsu.

Fenomalno crveno-beli otvaraju drugo poluvreme, pogotovo u odbrani! Po četiri poena su postigli i jedni i drugi, a onda Dženkins svojom serijom započetom trojkom donosi 41:41. Vratio je odmah Oleson, a posle tajm-auta je novu trojku pogodio Kalinić, u narednon napadu je precizan bio Vilijams čime su crveno-beli preuzeli vođstvo (46:44).

Nakon slobodnih bacanja Kalinića, Zvezda stiže do najveće prednosti (+6) nakon kontre koju je uspešno završio Jović - Paskval je  morao da traži tajm-aut. Imalo je efekta, jer je Uertas vezao svoje poene i smanjio vođstvo Zvezde na dva poena pred odlučujuću četvrtinu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Marjanović je otvara svojim 20. poenom, a zakucavanjem je uzvratio Tomić. Barsu je od tog momenta nosio Uertas, a usledio je period praznog hoda pošto je Barsa povela 57:56.

Crveno-beli su žurili, napamet pokušavali da dodaju loptu kako bi se što prešlo u kontru, ali je to uglavnom završavano izgubljenim loptama. Ubrzo je Tejić dobio petu ličnu grešku, a Zvezda je izašla iz bonusa već na pet minuta do kraja meča, dobrim delom i zbog čudnih odluka sudija.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Posle trojke Navara za 64:56, Radonjić je pozvao još jedan tajm-aut, nakon koje je Kalinić postigao trojku. Barsa je ipak održavala svojiih +4, a na minut i po do kraja je Kalinić pogodio svoju drugu trojku. U narednom napadu, Blažič krade loptu i biva fauliran na polaganju koje je promašio, ali je bio precizan sa linije slobodnih bacanja, što je dovelo Zvezdu na svega poen zaostatka (67:68).

U narednom napadu je Tomić lagano zakucao, a potom je Kaliniću ispala lopta. Barsa je iskoristila naredne napade da poveća prednost, a Blažičeve dve odlične trojke došle su kasno.

Narednu utakmicu Crvena zvezda igra 26. marta u Berlinu protiv Albe, dok Barselona dan ranije gostuje Žalgirisu.

Evroliga, Top 16 11. kolo:

Grupa E

Crvena zvezda – Barselona 73:77

Alba -Galatasaraj 75:68

Makabi – Žalgiris 79:72

Petak:

Panatinikos – Real Madrid 19.00

TABELA: Real Madrid 9-1, Barselona 8-3, Makabi 7-4, Panatinikos 5-5, Alba 5-6, Žalgiris 4-7, Zvezda 3-8, Galatasaraj 2-9

Grupa F

Anadolu – Njižnji 79:75

Unikaha – CSKA 77:95

Petak:

Fenerbahče – Armani 19.00

Laboral Kuća – Olimpijakos 21.00

TABELA: CSKA 9-2, Fenerbahče 8-2,Olimpijakos 8-2, Anadolu Efes 5-6, Laboral Kuća 4-6, Nižnji 3-8, Armani 3-7, Unikaha 2-9

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M Dj

    19. mart 2015 | 21:39

    Grobar sam ali sam se iznervirao u završnici kao partizan da je igrao, zao mi je zvezde...

  • Doktor

    19. mart 2015 | 20:31

    Mitrović je umislio da je,, veliki,, igrač i zahvaljujući njemu, nemamo bolji rezultat.

  • CRVENO BELA KRV...

    19. mart 2015 | 21:57

    Drago mi je što ste dokazali da znate za koju svetinju igrate...hvala vam...DOBRO ZNAJ DA UVEK TU SAM JA...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA