FINOLE: Đoković razbio Marija i igraće za titulu u Indijan Velsu!

Najbolji svetski teniser Novak Đoković ubedljivo je pobedio Endi Marija sa 2:0 u setovima i plasirao se u finale Indijan Velsa

  • 21

U reprizi finala Australijan Opena - branilac titule i prvi nosilac na turniru u Indijan Velsu Novak Đoković  pobedio je u polufinalnu Britanca Endija Marija. sa 2:0 u setovima (6:2,6:3)

Bio je ovo 25. međusobni okršaj Đokovića i Marija, a posle ove pobede Srbin vodi sa 17:8, s tim da je u ostvario devet pobeda u poslednjih 10 mečeva.

Škot je poslednji put slavio nad Noletom 2013. godine u finalu Vimbldona. Ovo je peto finale Đokovića na ovom truniru.

Lakše nego što se očekivalo Đoković je pobedio Marija.. Iako su svi priželjkivali veliku borbu za finale, Novak je bio superioran u ovom meču.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Jednostavno nije dozvolio rivalu ni malo samopouzdanja. Doduše, i Mari je toliko grešio da je to bilo neverovatno. Već na startu meča posle 3:0 za Đokovića i jednog brejka bilo je jasno kako će se odvijati meč.

Uspeo je Mari iz drugog pokušaja da dođe do prvog gema na ovom meču, ali je Srbin uzvratio i poveo sa 4:1

Nastavio je sa dobrom igrom prvi reket sveta i uspeo je da iskoristi greške Marija i njegovu dekoncentrisanost i da mu uzme još jedna brejk za 5:1...

Ipak, iznenadio ga je Britanac uzimanjem prvog brejka na meču a tek drugog gema čime je produžio set.

Ali, kazna je stigla već u sledećem gemu kada je naš as opet uzeo brejk i osvojio set sa 6:2.

Kao što je počeo i prvi set, tako naš as otvara i drugi. Uzeo je gem na svoj servis a onda posle velike razmene udaraca i borbe sa osnovne linije napravio je brejk i poveo sa 2:0.

Nastavio je Nole da gazi protivnika i već posle tri gema imao je 3:0. Mari je smanjio na 3:1, imao dve brejk lopte u petom gemu, ali se Đoković vratio i uzeo gem za 4:1.

Sve što je uspeo četvrti teniser sveta je da smanji rezultat na 5:2, a zatim i na 5:3. Onda je Nole na svoj servis odservirao ne tako dobro jer je imao četiri meč lopte, a iskoristio je tek petu. Đoković će u finalu igrati sa boljim duelu Federera i Raonića

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA