Partizan izgoreo u Morači, u polufinalu na Zvezdu!

Posle poraza od Budućnosti, jasno je da Srbija i sledeće godine ima samo jedan tim u Evroligi

U poslednjem i ujedno najvažnijem meču ABA lige za konačnu tabelu regularnog dela sezone, Partizan je poražen u podgoričkoj "Morači" od Budućnosti 85:79 (19:24, 24:20, 23:25, 19:10).

To označava četvrto mesto crno-belih pred plej-of, gde će rival biti Crvena zvezda, tako da će Srbija i naredne sezone imati samo jednog predstavnika u Evroligi. Uz to, pobeda Cedevite nad Solnokom 74:67 znači i to da je Metalac sigurni učesnik Evrokupa naredne sezone.

Partizan nije prvih tri minuta postigao koš, ali se razigrao kada je nekoliko igrača pogađalo šuteve za tri poena, pogotovo Akojon sa dvema vezanim trojkama. Korisitili su crno-beli što je šut na njihovoj strani, a prednost stečenu u prvoj četvrtini prvi put su ispustili u trećoj deonici. I tada su crno-beli uspevali da zaustave nalete Budućnosti.

Međutim, crno-beli su bukvano ispustili pobedu nakon što su uspeli da povedu sa sedam poena razlike na polovini poslednje deonice, a onda, nakon što je uz prethodno uz Milosavljevića isključen i Pavlović zbog pete lične greške, Partizan je dozvolio seriju od 8:0 i potpuni preokret domaćih u režiji odlično raspoloženog Rejnoldsa. Crno-beli su u poslednjoj deonici uspeli da postignu svega deset poena.

KRVAVO U MORAČI: Razbili glavu kapitenu Partizana! (FOTO)

Pogledajte koškanje igrača Partizana i Budućnosti na poluvremenu u "Morači"! (VIDEO)

VARNICE U MORAČI: Gađali Vujoševića, vređali Pavlovića i ne daju srpsku zastavu u hali! (VIDEO)

Dakle, Crvena zvezda u plej-of ide sa prvog mesta na tabeli, na drugom mestu je Budućnost, na trećem Cedevita i na četvrtom Partizan.

Foto:  Budućnost VOLI Foto: Budućnost VOLI

Podgoričani su otvorili meč serijom od 5:0, pa je Duško Vujošević vrlo brzo pozvao tajm-aut. Ipak, Podgoričani stižu do maksimalnih sedam poena, a crno-bele podižu poeni Milutinova i Milosavljevića. Džoker crno-belih za ovaj meč Akojon vezao je dve trojke, i primorao trenera domaćih na novi tajm-aut, jer je rezultat bio 12:10 za domaće.

To je bio okidač da crno-beli zaigraju dosta bolje, i odvaže se da šutiraju sa distance. Van linije 6.75 pogađali su Murić i Milosavljević, pa su gosti poveli prvi put na meču u završnici deonice, koja je završena rezultatom 24;19. Domaće je izdao šut sa linije slobodnih bacanja već u prvih deset minuta igre.

Drugi period je otvorio trojkom Murić, da bi posle poena Milutinova crno-beli prvi put poveli dvocifrenom razlikom. Usledio je odgovor domaćih preko Kuka, koji je pokrenuo seriju, a ubrzo su smanjili razliku na svega pola koša (36:35).

Međutim, domaći nisu uspevali da preokrenu rezultat, crno-beli su uspeli opet da pobegnu na šest poena viška. Finiš poluvremena doneo je uzbuđenje kada je Kuk trećom trojkom približio svoju ekipu na svega poen razlike. Sa tom razlikom su crno-beli i otišli na poluvreme, a pred odlazak u tunel, igrači ekipe su se pokoškali. Od početka je meč prilično intenzivan, a atmosfera vrela.

Zbog koškanja na kraju poluvremena, tehničke greške pred početak drugog poluvremena dobili su Omar Kuk i Ivan Paunić sa jedne, i Edo Murić i Saša Pavlović sa druge strane. Opet je Budućnost preokrenula rezultat i trojkama Šehovića i Rejnoldsa pobegla na 51:48. Sabrao se Partizan i počeo da hvata priključak da bi izborio egal, koji je bio na snazi sve do finiša kada je Milutinov vezao četiri poena, a Mačvan, koji je bio izuzetno dobro čuvan, bio precizan sa linije penala. Murić, koji je dobio četvrtu ličnu grešku, pogodio je novu trojku, što je bio najznačajniji pogodak za to da Partizan u odlučujuću deonicu uđe sa tri poena viška.

Foto:  Budućnost VOLI Foto: Budućnost VOLI

Nakon nekoliko promašaja Partizana, Budućnost je uspela da povede, sa tri poena prednosti, a dodatan problem je bio što je Milosavljević na šest minuta do kraja meča dobio petu ličnu grešku. Umesto je njega je zaigrao Pavlović, koji je pogodio novu trojku za preokret 74:72. Usledio je tajm-aut posle kog je Akojon pogodio za dva, a potom i za tri poena.

Ipak, protraćen napad i kontra crno-belih je kažnjena, jer je trojka Rejnoldsa vratila Budućnost u igru, a novi problem za crno-bele nastao je kad je na dva minuta do kraja zbog pete lične isključen Pavlović.

Od tada, Budućnost pravi seriju od čak 8:0, a crno-beli su gubili lopte i promašivali. Na minut do kraja, Rejnolds je iz kontre poentirao, i pošto je bio fauliran, pogodio je sa linije slobodnih bacanja, a onda je Kuk oteo loptu Mačvanu i poentirao za 80:79. Rejnolds postiže uz mnogo sreće još jednu trojku, čime je i praktično rešeno pitanje povednika.

Plej-of regionalne ABA lige trebalo bi da startuje 14. aprila, a Crvena zvezda i Budućnost imaju prednost domaćeg terena nad Partizanom, odnosno Cedevitom.

BUDUĆNOST: Kuk 11, Šehović 10, Dašić 2, Planinić 17, Subotić 4, Vitkovac, Popović, Ivanović, Rejnolds 24, Paunić 9, Rikić, Savović 8.

PARTIZAN: Akojon 11, Pavlović 16, Tepić 2, Murić 16, Dalo, Milutinov 12, Milosavljević 13, Mačvan 9, Đumić, Andrić, Milutinović, Bezbradica.

ABA liga, 26. kolo

Nedelja:

Crvena zvezda – MZT 89:56

Cibona – Levski 85:69

Solnok – Cedevita 67:74

Budućnost – Partizan 85:79

Subota:

Olimpija – Krka 73:67

Zadar – Metalac 85:69

Mega Leks – Igokea 100:96

Tabela: Crvena zvezda 24-2, Budućnost 19-7, Cedevita 18-8, Partizan 18-8, Olimpija 15-11, Metalac 13-13, Zadar 12-14, Krka 12-14, Solnok 12-14, Mega Leks 11-15, Cibona 10-16, Igokea 9-17, MZT 7-19, Levski 2-24.

(Telegraf.rs9

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bob

    22. mart 2015 | 21:28

    E pa grobari vreme je za susret sa realnoscu, koliko ste se trudili izbeci Zvezdu, niste uspel..

  • Delija

    22. mart 2015 | 20:46

    Zvezdaš sam ali ovo što rade u Podgorici je fašizam.

  • Ha ha ha

    22. mart 2015 | 21:09

    Čekamo GROBARA DO KOSKE , sta kaze na to što Partizan nema ČUKU a boga mi ni BUDUĆNOST :) Sad ce baš da bude Partizan MIT :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA