Završili 10. na tabeli, a imaju dva najbolja igrača ABA lige!

Krilni centar Mege Nikola Jokić imenovan za MVP-ja regularnog dela ABA lige, dok se odmah iza njega nalazi Nikola Miljenović

  • 4
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Brojke kažu - košarkaš Mege Leksa Nikola Jokić je MVP regularnog dela ABA lige sa indeksom 527, što je 22 po utakmici.

Još od početka regionalnog takmičen ja Jokić je pokazao da bi ovo mogla da bude njegova sezona pošto je u prvom kolu protiv MZT-a imao indeks korisnosti 44, a jedino su Dejan Musli i Alen Omić uspeli tokom sezone da pređu magičnu cifru od 40.

Samo na tri meča nije uspeo da ostvari dabl-dabl učinak, a čak četiri puta je bio MVP kola. Poslednji put u poslednjem kolu regularnog dela kada je skupio indeks korisnosti 39, što mu je i pomoglo da pretekne saigrača na prvom mestu.

Odmah iza njega našao se Nenad Miljenović koji je sakupio 521 indeksni poen, dok je Josip Sobin iz Zadra treći sa 467 indeksnih poena. Zvučni neverovatno, ali Jokić je tokom sezzone sakupio i 222 skoka, što ga ubedljivo stavlja na prvo mesto.

Regularni deo sezone završen je prethodnog vikenda, a plej of počinje sredinom aprila. Podsetimo, Crvena zvezda će igrati protiv Partizana, a drugi par čine Budućnost - Cedevita.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mik

    26. mart 2015 | 22:42

    Nemaju oni dva najbolja igrača u ligi,oni imaju dva igrača koji moraju da se prodaju. A najbolja preporuka za prodaju je dobra statistika. Mega kao klub tome i služi,da Miško uspešno proda svoje klijente. Da se razumemo odlični su oni igrači,ali ima bar 5-6 igrača koji su bolji(Bobi,Vilijams,Mačvan,Kalinić,Miro Bilan...).

  • broj 2

    26. mart 2015 | 22:49

    Pa ljudi nemaju isti prilaz utakmica... zavisi da li protivnik ima ili nema trofeje...samo u Srbiji ..cirkus Kolorado juče,danas i sutra...zamislite neku sličnu izjava nekog manadžera ,recimo Nemca...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA