FIBA PORUČUJE: Evroliga je pretnja po evropsku košarku!

- Već smo pokrenuli postupak protiv Evrolige zbog neplaćanja finansijskih obaveza FIBA - poručio je prvi čovek FIBA Evropa

  • 8

Predsednik FIBA Evropa Turgaj Demirel poručio je da Evroliga svojim načinom funkcionisanja predstavlja pretnju za budućnost košarke i da kao takva nema perspektivu.

- Evroliga se nadmeće sa nacionalnim šampionatima menjajući pravila igre. Namera je da postanu NBA liga u Evropi urušavajući domaće lige. To nije dobro za evropsku košarku i lige kao što su nemačka, španska i turska (TBL), ne prihvataju taj model a klubovi se takođe protive - rekao je Demirel.

On smatra da najkvalitetnije košarkaško takmičenje treba da funkcioniše kao i najkvalitetnije fudbalsko takmičenje - Liga šampiona.

- Evroliga mora da omogući šampionima zemalja prohodnost u grupnu fazu takmičenja ili bar učešće u kvalifikacijama. Osim toga, Evroliga krši dogovor koji ima sa FIBA i time podriva autoritet tog tela - dodaje Demirel.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Tačka sporenja je ta što Evroliga ne želi da uskladi svoj kalendar sa kalendarom kvalifikacija za međunarodna takmičenja.

- Već smo pokrenuli postupak protiv Evrolige zbog neplaćanja finansijskih obaveza FIBA, a kako ne žele da usklade svoj kalendar sa kalendarom FIBA jasno je da predstavljaju pretnju po budućnost košarke u Evropi - zaključio je Demirel.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • EU

    28. mart 2015 | 12:00

    I treba da postanu NBA divizija ili Konferencija kako bi se evropski klubovi izjednacili sa americkim kao i reprezentacije

  • ...

    28. mart 2015 | 15:38

    Trebalo bi i mi kao i Amerika, da imamo reprezentciju EVROPA, pa da vidimo da li bi i tad Ameri bili najjaci..

  • Brandon Jennings

    28. mart 2015 | 21:41

    hahahahaha nikad necemo bit bolji od njih..ko kinezi u stolnom tenisu.. jednostavno, to je njihov sport i gotovo.. Ima(la) europa Nowitzkog,Parkera,Drazena,Divca,Bodirogu,Pedju,Kukoca,Sabonisa,Schmitda i jos puno strava igraca..ali oni nisu ni blizu Jordana,Magica,Birda,Isiaha Thomasa,Kareema,Wilta,Olajuwona,Bryanta,Jamesa,Malonea,BARKLEYA,r.millera... jednostavno je njihova 2. ili 3. selekcija, jaca od reprezentacije europe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA