VI STE TAKO REKLI: Ne zanima nas da li Ljajić peva himnu, bio je najbolji protiv Portugalaca! (FOTO) (VIDEO)

Ogroman broj komentara koje smo dobili na tekst o tome da je fudbaler Rome ostao dosledan sebi i nije pevao himnu Srbije, odnosio se na to da je ipak mnogo važnije kako se on bori i igra u nacionalnom dresu, nego da li peva himnu, ili ne

Povratak Adema Ljajića u reprezentaciju Srbije, po treći put u njegovoj kratkoj karijeri, i utakmica sa Portugalijom, gde je Srbija pretrpela rezultatski poraz, a igrom na terenu još jedan u nizu šamara, mnogo je više gledana kroz to da li je i zašto nije fudbaler Rome pevao himnu Srbije.

Dobro je poznat u javnosti istorijat svega što se događalo sa kreativnim vezistom i njegovim neigranjem u nacionalnom timu zbog odbijanja da peva zvaničnu himnu Srbije u vreme dok je Siniša Mihajlović sedeo na klupi nacionalnog tima, a sada se ponovo poteglo to pitanje.

Adem Ljajić jedini nije pevao ”Bože pravde” (VIDEO)

Velike rasprave i podele u srpskoj fudbalskoj javnosti, ali i među navijačima izbile su tada povodom njegovog odstranjivanja iz reprezentacije. Neki su bili protiv toga, smatrajući da je mnogo bitnije od toga da li peva jeste kako igra na terenu, dok je bilo na drugoj strani onih koji su bili mišljenja da se kroz zajedničko pevanje himne pokazuje jedinstvo tima, ali i poštovanje zemlje za koju nastupa.

Ipak, za razliku od tada sada je čini se situacija mnogo drugačija kada je u pitanju srpska javnost, odnosno, čini se da je prevagu odnela jedna struja mišljenja kada je u pitanju Ademovo igranje u srpskoj selekciji i pevanje himne, ako je za suditi prema velikom broju komentara koje smo dobili na ovu temu.

Foto: Profimedija Foto: Profimedija

Očigledno velika većina navijača u Srbiji smatra da je mnogo bitnija stvar od toga da li peva himnu ili ne, to sa kolikom željom igra u dresu sa državnim grbom, koliko dobro igra, koliko je požrtvovan na terenu i da li daje sve od sebe dok predstavlja nacionalni tim.

- Naša himna je verska himna i ni malo ne krivim igrača za to što nije pevao!!! Treba obratiti pažnju na igru a ne na politiku - napisao je naš čitalac pod imenom Vladimir, dok je sličnog mišljenja i komentator pod imenom Bećarac.

- Ne bih je ni ja pevao… To je izgleda za čitavu naciju najvaznije pitanje… Nije važno da li ćemo, ili ne, ići na EP nego je puno važnije što himnu Ljajic nije pevao, pa to je vec pesma davno otpevana. Mislite li da su od Ljajica vece patriote oni ostali koji su pevali. Sumnjam...

Printskrin: Telegraf.rs Printskrin: Telegraf.rs
Printskrin: Telegraf.rs Printskrin: Telegraf.rs

A što se tog aspekta tiče i utakmice u Lisabonu, mnogi su u svojim komentarima upravo 23-godišnjeg Novopazarca apostrofirali kao jednog od najboljih na terenu u reprezentaciji Srbije i jedinog koji je pokušavao da pokrene zaribalu mašineriju i nametne se kao vođa na terenu.

Zato je i stigao veliki broj komentara o tome da je bio najbolji igrač na terenu na koga bi ostali trebalo da se ugledaju i da je njegov odnos prema igri, timu, dresu i reprezentaciji bio iznad svih ostalih koji su u belim dresovima istrčali na "La Luš".

- Jedini koji nije pevao, ali je zato jedini koji je igrao uz Matića - napisao je naš čitalac iz Beograda, a mnogo je bilo takvih i sličnih komentara.

Printksrin: Telegraf.rs Printksrin: Telegraf.rs
Printskrin: Telegraf.rs Printskrin: Telegraf.rs
Printskrin: telegraf.rs Printskrin: telegraf.rs

Na kraju naravno bilo je i onih koji smatraju da ukoliko ne peva himnu onda ne bi trebalo da igra za nacionalni tim i da ga pozivaju, ali u mnogo manjoj meri nego kada se ovo pitanje poteglo prvi put.

U svakom slučaju kontroverze će očigledno tokom čitave karijere pratiti jednog od najtalentovanijih srpskioh fudbalera oko čijeg će se igranja u reprezentaciji verovatno i ubuduće lomiti koplja među običnim navijačima, ali čini se da bi ipak presudna trebalo da bude njegova igra na terenu, a ne neke druge stvari.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeka

    30. mart 2015 | 20:21

    Super je bio...tako se igra za Srbiju....uz malo srece sledeci put i do pobede...

  • Dusko

    30. mart 2015 | 21:04

    Ja sam Srbin i himna je svetinja! Himna se kosi sa njegovom verom tako da sa te strane moze da mu se oprosti. ALI ONO STO JE NAJBITNIJE; COVEK IGRA SRCEM ZA SRBIJU, daje sve od sebe! To se ceni! A ne Kolarov i pogotovo Toletov i Ramadanijev Raca Petrovic! Sta ce on u reprezentaciji? Ivanovic isto daje sve od sebe, ALI BRATE ON JE BEK A NE HALF!!! Tako da sve stima sem odbrane, gdje smo kobojagi najjaci. Izbaciti Kolarova i Bastu, Ivanovic desno, nastasic u sredinu, i zvati ljude koji ce ostaviti srce na terenu u odbrani a ne baletane koji se manekenisu I KOJI KAD IZGUBE LOPTU STOJE A NE VRACAJU SE NAZAD!!!!

  • blok63

    30. mart 2015 | 20:18

    hvala Bogu da je tako ne treba se voditi polemika vise o tome...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA