Završena je Vujoševićeva noćna mora! (VIDEO)

Tokom utakmica košarkaške Superlige nije obavezno da se nose sakoi

  • 1

Prošle sezone u košarkaškoj Superligi previše se vremena posvećivalo trivijalnoj situaciji, zbog pravila da treneri i članovi stručnog štaba tokom utakmica ne smeju da skidaju sakoe. Na "udaru" tadašnjeg rukovodstva lige bio je trener Partizana Duško Vujošević, a sa njim se solidarisao i tadašnji trener kragujevačkog Radničkog Miroslav Nikolić i sportski direktor crno-belih Dragan Todorić.

Prema najnovijoj odluci, nošenje sakoa više neće biti obavezujeće tokom utakmica.

Košarkaši će moći da nose helanke pod određenim uslovima!

- Od trenera se očekuje da bude pristojno obučen, zapravo da nosi sako pre meča i na konferenciji za novinare. Tokom utakmice, u zavisnosti od temperature i rashladnih uređaja u dvorani, neće postojati zabrana da se sako skine. Mislim da je to razumno i elastično tumačenje propisa - rekao je direktor Superlige Leon Deleon za "Sport".

Prošle sezone je zbog sakoa Partizan dužan gotovo dva miliona dinara.

- Dogovorili smo se o dinamici namirenja preostalog duga do početka ovosezonskog plej-ofa, kao što smo činili u slučajevima nekih drugih klubova u delikatnijoj finansijskoj situaciji - dodao je Deleon, objasnivši da crno-belima nije oprošten dug zbog sakoa.

- Ne, ali je njihov udeo oko sedam odsto, što je, priznaćete, zanemarljivo - zaključio je Deleon.

Podsetimo da je Vujošević rekao da ne voli da nosi odela.

- U principu, prvi put kad se iznerviram i proključam na utakmici, instinktivno reagujem i bacim taj sako. Ne volim da nosim odelo, najprirodnije se osećam u svom radnom odelu, trenerci… Tolika briga o kostimu mi nije jasna - rekao je svojevremeno trener Partizana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Charlie

    2. april 2015 | 11:19

    Demagogova nocna mora vec traje dugo i nece prestati uopste vise nikada. Zvezda, Covic i Delije ga proganjaju nocu.Paranoja je sve veca. KK secanje nis vise nikada nece igrati sam sa sobom, a on se vise nikada nece kititi laznim i otetim trofejima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA