VAPAJ RADNIČKOG PRED PARTIZAN: Hoće da nas ugase! Treniramo s 3 lopte, a često nemamo ni hranu!

Klub iz Kragujevca održao vanrednu konferenciju na Čika Dači gde su fudbaleri saopštenjem pokušali da skrenu pažnju javnosti i podsete na očajnu situaciju u klubu koji bi, ukoliko se ovako nastavi, mogao biti ugašen

  • 9

Teški dani obavili su FK Radnički iz Kragujevca! Možda i najteži u istoriji ovog kluba iz srca Šumadije pošto je situacija toliko alarmantna da preti gašenjem kluba.

To je jasno i prvotimcima Radničkog koji su odlučili da donekle ''uzmu stvar u svoje ruke''. Novca nemaju, ali zato imaju volju da pokušaju spasiti što se spasiti može. Otuda i ne čudi vanredna konferencija na Čika Dači na kojoj su fudbaleri uputili vapaj za pomoć.

BUKTI RAT U KRAGUJEVCU IZMEĐU IGRAČA I UPRAVE/NAVIJAČA: Grmi i Radiša Urošević?!

Kragujevčani za vikend gostuju lideru šampionata Partizanu, a mnogi su se zapitali da li će uopšte doći do putovanja za Beograd. Kako sami fudbaleri kažu odustajanja nema do samog kraja, a saopštenjem, koje prenosimo uz dodatne korekcije, pokušavaju da spreče ''da sveća, ipak, ne dogori do samog kraja.''

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Jednom od najstarijih fudbalskih klubova u Srbiji, Radničkom 1923, definitivno preti gašenje i nestanak sa sportske mape naše zemlje. Da je sve zaista tako govori i činjenica da već duže vreme nemamo predsednika i da je lice zaduženo ispred grada za direktnu i neposrednu saradnju sa klubom podnelo usmenu ostavku na dužnost. Jasno je koliko se mi igrači u takvim okolnostima osetimo poniženo i postiđeno. Čula se i reč izdaja - počeli su fudbaleri svoje izlaganje, a potom nastavili:

- Mi, profesionalno angažovani igrači, nismo zadužili klub za isnos od oko milion evra. Učinio je to neko drugi. Neko drugi je neplaćanjem poreza klubski račun uveo u blokadu. Zašto za sve mi plaćamo? Na nama je da na terenu pokažemo da vredimo i to ćemo pokazati svom snagom.

- Četiri meseca, mi igrači, ne primamo plate, uporno trenirajući dugo vremena sa jedine tri lopte koje imamo, na terenima koji više liče na livade nego na fudbalskim pravilima definisan prostor za trening. Često nemamo hranu, tako da je suvišno govoriti o tome da smo jedina ekipa u ligi koja nije išla na pripreme.

Printkskrin: Youtube/ivan pavlovic Printkskrin: Youtube/ivan pavlovic

Uprkos svemu, fudbaleri Radničkog obećavaju svojim navijačima da reč ''predaja'' kod njih ne postoji i pozivaju na opštu mobilizaciju.

- Kao odgovorni ljudi, sportisti, mi obaveštavamo kragujevačku javnost i naše navijače da nećemo obustaviti rad. Ostajemo na terenu. Za nas nema predaje – do pobede!!! Zato je nužna mobilizacija. Mobilizacija svih koji vole Radnički. Kragujevac bez Radničkog neće biti isti. Neka se pukotina zaustavi na vreme, neka ne ostane rupa koja će, ako sada nešto ne preduzmemo, ostati u srcu Kragujevčana!!!

- Mi nismo političari i ne znamo pravila te igre. Naš jezik ne prepoznaje reči političari. U našem jeziku važne su reči: trening, rad, poraz, pobeda i navijači. Zato nam jednostavno recite čiji smo mi, da li neko brine o nama, da li smo potrebni Kragujevčanima - navodi se u saopštenju koje su potpisali igrači seniorskog tima FK Radnički 1923.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale Kg

    2. april 2015 | 00:57

    Radniki novi šampioooon! Radomire ODLAZI!

  • Milos

    2. april 2015 | 11:16

    Pa neka vam veliki mag Covic otkrije kako se otpisuju milioni. Taj vas milion je stnica za njega...

  • Ofkovac

    2. april 2015 | 06:59

    Sramota da grad Kragujevac ne pomogne klubu klubu koji ima takvu tradiciju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA