ZVEZDA SE PROVUKLA U VALJEVU: Marjanović i slobodna bacanja doneli pobedu nad Metalcem!

Samo minut pre kraja Valjevčani su bili na -2, ali je veća koncentracija sa linije za slobodna bacanja donela drugi trijumf u domaćem šampionatu crveno-belima

  • 29

Mnogo energije i truda bilo je potrebno Crvenoj zvezdi da se trijumfalno vrati iz Valjeva sa gostovanja Metalcu 76:69 i to ponajviše zahvaljujući svom najboljem igraču Bobanu Marjanoviću koji je u poslednjim minutima preuzeo odgovornost i prelomio uporne Valjevčane. Crveno-beli su tako došli do druge pobede u KLS.

Da li zbog umora od napornog putovanja i povratka iz Kaunasa ili zato što već sada razmišljaju o predstojećim polufinalnim duelima sa Partizanom, ali igrači vicešampiona Srbije su baš kao i u ABA ligi tek u završnici utakmice došli do trijumfa u Valjevu protiv domaćina koji se specijalizovao za neizvesne završnice.

Borbenost i požrtvovanost su doneli Valjevčanima koje je nosila i publika sa tribina da u poslednji period uđu sa samo dva poena zaostatka, a iako su tokom čitavog meča igrač beogradskog tima imali problema sa linije za slobodna bacanja, koncentracija im je bila na nivou u ključnim trenucima i došli su do pobede. Takođe u odlučujućim trenucima veliku rolu je odigrao Marjanović koji je meč završio sa 15 poena, 7 skokova i 3 asitencije.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Obe ekipe su očajno otvorile utakmicu, sa mnogo promašaja na obe strane. Zonska odbrana Metalca je napravila dosta problema beogradskom timu, ali slična situacija bila je i na drugoj strani. Crveno-bele je pokrenuo Dangubić sa osam uzastopnih poena, od čega dve trojke, međutim, ni domaćin se nije predavao.

Dobrim rešenjima u napadu pronalazio je pukotine u odbrani protivnika i dolazio do lakih poena, pre svega sa linije slobodnih bacanja, što mu je omogućavalo da održava priključak. Krajem druge četvrtine nešto angažovanije su zaigrali Radonjićevi puleni u odbrani, što im je omogućilo brzu tranziciju i kontre, ali nikako nisu uspevali da steknu značajniju prednost.

Foto: Crvena zvezda Telekom Foto: Crvena zvezda Telekom

Jaka Blažič je spasao dve izgubljene lopte i to je dalo elan čitavoj ekipi da krene nešto snažnije u napad. Timska igra o čemu svedoči čak 15 asistencija u prvom poluvremenu i raznovrsnost u napadu, što pokazuje veliki broj igrača koji su postigli koševe doneli su +8 na poluvremenu gostima, kojima je pomaglo i to što domaćin nije uspeo nijednom iz 10 pokušaja da postigne trojku.

Sam ulazak domaćih igrača u drugo poluvreme nagovestio je da će se pitanje pobednika rešavati u poslednjim minutima. Vrlo brzo su prišli na -2, iako i i dalje nije išlo van linije 6,75, ali zato je požrtvovana igra u odbrani dala rezultate. To je donekle ugrozio Otašević nesportskim faulom, ali Zvezdini igrači to nisu iskoristili.

Foto: Crvena zvezda Telekom Foto: Crvena zvezda Telekom

Imali su dosta problema sa linije slobodnih bacanja, a još kada je Slavko Vraneš zaključao reket i sa tri blokade za minut uplašio protivnike i naterao ih da pokušavaju ioz neizgrađenih pozicija sa distance, potpuno je vratio svoj tim u igru za pobedu. Zvezda je u tom periodu imala čak sedam izgubljenih lopti, što je skoro duplo više nego za čitavo prvo poluvreme.

Velika borba je bila u poslednjem periodu. Kada je Boban Marjanović sa sedam uzastopnih poena doneo +9 Zvezdi pred poslednja četiri minuta meča, delovalo je kao da je sve gotovo, ali onda su greške u napadu omogućile borbenim Valjevčanima da se potpuno vrate u meč.

Foto: Crvena zvezda Telekom Foto: Crvena zvezda Telekom

Neverovatna trojka Jeremića i onda ukradena lopta i brzi kontranapad Jošila doveli su ih na samo dva poena zaostatka minut pre kraja susreta i usledila je penal završnica u kojoj su veću koncentraciju imali gostujući igrači i poenima Dangubića i Dženkinsa sa linije penala doneli trijumf Zvezdi.

Foto: Crvena zvezda Telekom Foto: Crvena zvezda Telekom

METALAC - CRVENA ZVEZDA 69:76

METALAC: Janković, Jeremić 12, Jevtović 2, Jošilo 8, Kutlešić 8, Ljubičić 11, Majstorović 7, Malešević 11, Otašević, Protić 9, Rakičević, Vraneš 1.

CRVENA ZVEZDA: Vilijams 4, Blažič 4, Dangubić 11, Mitrović 11, Lazić, Dženkins 11, Jović 8, Kaplanović, Marjanović 15, Rebić, Tejić 5, Cirbes 7.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Valjevac Delija

    6. april 2015 | 22:54

    Volim Zvezdu, ali i Metalac. Prava sportska atmosfera i prava borbena utakmica. Praznik sporta. Igra i uživanje. Kad je bilo groblje muka, svađa, umalo tuča... Grobari i sport dve suprotnosti. Kad si bio dete malo... Ua crno belo

  • Gazimestan

    6. april 2015 | 21:21

    Lagano dobija Zvezda...

  • ZG

    6. april 2015 | 22:07

    Smesan fmp

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA