JOVIĆ ODIGRAO MEČ SEZONE: Dva gola dovoljna da Zvezda sruši Borac (FOTO) (VIDEO)

Mladi napadač praktično doneo pobedu crveno-belima koju je zapečatio Lazović sa bele tačke - 3:0. Jedini gol za Zebre postigao je Krunić, velika Lalatovićeva želja zimus

  • 18

Luka Jović je odigrao meč sezone u dresu Crvene zvezde! Zahvaljujući golovima mladog napadača na početku prvog i drugog poluvremena, crveno-beli su bez problema savladali čačanski Borac rezultatom 3:1 (1:0) i prišli lideru Partizanu, koji svoj meč igra u ponedeljak, na samo dva boda.

Sjajno je Jović otvorio meč pošto je u 12. minutu postigao svoj treći gol ove sezone. Odlično se iskrao na drugoj stativi, posle kornera sa desne strane, i nogom sa pet metara matirao Bajića. Drugi duel sa čačanskim golmanom Jović je dobio u 50. minutu kada je, kao na ringišpilu, okrenuo Maslaća i sproveo loptu u mrežu.

Ako je i bilo dileme što se tiče pobednika, ona je rešena u 66. minutu kada je Darko Lazović iskoristio penal koji je kapiten Borca Maslać napravio faulom nad Parkerom. Uzeo je Lazović loptu i šutirao po sredini gola, ali se nije radovao zbog toga što je ponikao upravo u Borcu. Koliko su navijači Zvezde zahvalni Lazoviću na svemu što je učinio jasno se videlo i pre penala kada mu je Sever skandirao puno ime i prezime, što je redak slučaj kada su Delije u pitanju.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Ono čemu Borac može da se raduje jeste gol Krunića u 80. minutu kojim su Zebre prekinule post dug 374 minuta. Zanimljivo, Krunić je zimus bio velika želja trenera Lalatovića, ali do realizacije transfera nije došlo.

CRVENA ZVEZDA - BORAC 3:1

(Jović 12, 50, Lazović 66 pen - -Krunić 79)

Crvena zvezda: Rajković, Cvetković, Pavićević, Jovanović, Anđelković, Kovačević, Stojanović (Avramovski 75), Bosančić, Lazović (Orlandić 70), Parker, Jović (Gavrić 56).

Borac: Bajić, Boranijašević, Gojković (Miletić 68), Maslać, Živković, Jovančić, Božić, Zec, Krunić, Mašović (Milojević 58), Đerić (Nešović 71)

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Poraz u Novom Pazaru uticao je na fudbalere Zvezde da pod stegom uđu u meč protiv Borca, ali su svi mogli da odahnu u pomenutom 12. minutu kada je Jović doneo vođstvo. Samo četiri minuta kasnije Bosančić je odlično šutirao, ali nije imao sreće. Kao i u 44. minutu, mada mu je tada i Parker zasmetao na petercu.

Kada je Jović postigao svoj drugi gol u 50. minutu bilo je jasno da će bodovi ostati na Marakani, mada su gosti imali šansu nakon kornera kada je Cvetković nokautiran na gol liniji. Ubrzo se pridigao i što je najbitnije spasio je gol.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Dvostruki strelac Jović je morao da napusti igru u 56. minutu, jer se žalio na povredu, a umesto njega se na terenu našao Gavrić. Nakon trećeg gola Zvezde, Lalatović je priliku dao i Avramovskom i Orlandiću koji je u 86. minutu dobio težak udarac. Iznet je na nosilima, ali je velika želja presudila da se vrati na teren.

Foto: Printskrin Foto: Printskrin

Pored toga što je nad njim napravljen penal, Parker je mogao i do gola u 77. minutu kada je šutirao glavom i pogodio stativu. Borac je iskoristio opuštenost odbrane Zvezde u 80. minutu i postigao pomenuti počasni pogodak, ali to je bilo sve što su gosti uspeli da urade.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA