Lacio smenio Romu na 2. mestu, Miha vodio, ali nije pobedio u Milanu (VIDEO)

Posle 30. kola Serije A prvi pratilac Juventusa na vrhu tabele biće Lacio, koji je sa 4:0 pobedio Empoli i tako pretekao Romu koja je remizirala u Torinu (1:1) * Milan i Sampdorija odigrali 1:1

  • 1

Nedeljni program 30. kola Serije A, doneo je promene u vrhu tabele. Posle remija Rome u Torinu, došlo je do smene na drugom mestu, koje je preuzeo njihov gradski rival Lacio, koji je sa 4:0 pobedio Empoli.

Jedan od derbija kola odigrali su Napoli i Fiorentina, a slavili su domaćini, koji su tako pretekli Violu na tabeli na 4. poziciji.

Golove za tim iz Rafe Beniteza postigli su Mertens u 23,  Hamšik u 71, i Kaljehon u 89. minutu. Ekipa Rafe Beniteza je dobro organizovala polukontru kod prvog gola, lopta je došla do Belgijanca, koji je sa ivice kaznenog prostora, iskosa sa leve strane lukavo i precizno šutirao i iznenadio golmana Fiorentine.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Drugi gol delo je Mareka Hamšika u 71. minutu. Slovak se dobro ubacio iz drugog plana, iskoristio je lucidan pas Kaljehona i poslao loptu iza leđa golmana Neta.

Knačan rezultat postavio je Kaljehon, koji se dobro ubacio u kaznen prostor u 89. minutu i iskoristio pas Insinje.

Roma je odigrala 1:1 na gostovanju Torinu, a veoma dobar meč obeležile su i kontroverzne sudijske odluke prilikom golova na obe strane.

Kod penala za Romu, koji je realizovao Florenci, pitanje je da li je bilo kaznenog udarca. Torino je izjednačio preko Maksija Lopeza u 65. minutu, mada je tome prethodila situacija kada je lopta izašla u korner.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Kiks Rome iskoristio je njihov gradski rival, koji je ubedljivo sa 4:0 savladao Empoli na Olimpiku i tako preskočio Romu na drugoj poziciji. 

Golove za Lacijale postigli su Mauri, Klose, Kandreva i Anderson, pa će od posle 30 kola Lacio biti prvi pratilac Juventusa na tabeli.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Vidiću baš ne ide u Italiji: Skrivio je penal, ali to Inter nije koštalo pobede! (VIDEO)

SENZACIJA: Parma pobedila Juventus! (VIDEO)

U prvom programu dana, koji su terminom od 12.30 otvorili Ćezena i Kijevo, pobednika je u samoj završnici meča rešio Serđo PelisijerLegendarni napadač, ''Letećih magaraca'' i jedan od idola Republike Srpske, o kome smo pisali nedavno, postigao je jedini gol na meču u 82. minutu i tako doneo svojoj ekipi sva tri boda sa gostovanja Ćezeni.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

ON JE LEGENDA SERIJE A: Priča o čoveku koji je postao idol Republike Srpske i protiv Zvezde debitovao u Evropi (VIDEO)

Program 30. kola zatvorili su Milan i Sampdorija koji su podelili bodove na San Siru. Povela je Sampdorija u 58. minutu preko Sorijana, asistent Eto, ali je Najdžel de Jong u 74. minutu spasio Rosonere novog brukanja na svom stadionu.

Serija A, 30. kolo

Subota

Parma – Juventus 1:0

Ðenova – Kaljari 2:0

Verona – Inter 0:3

Nedelja

Ćezena – Kjevo 0:1

(Pelisijer 81)

Atalanta – Sasuolo 2:1

(Denis 42, 65 - Berardi 59)

Lacio – Empoli 4:0

(Mauri 4, Klose 31, Kandreva 44, Anderson 53)

Napoli – Fiorentina 3:0

Torino – Roma 1:1

Udineze – Palermo 1:3

Milan – Sampdorija 1:1

(De Jong 74 - Sorijano 58)

Tabela:

Juventus 70 bodova, Lacio 58, Roma 57, Napoli 50, Fiorentina 49, Sampdorija 49, Torino 43, Milan 42, Ðenova 41, Inter 41, Palermo 35… Ćezena 22, Kaljari 21, Parma 16.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kjevo

    12. april 2015 | 22:14

    Најтврђа талијанска екипа Кјево дефинитивно овом победом остаје у Серије А,Пелисије је мајстор један од последњих великих голгетера старог кова.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA