ZAKUVALO SE PRED POLUFINALE: Vujošević i Milosavljević umalo nisu došli na konferenciju!

Zajednička konferencija trenera i kapitena dva kluba, kao i predstavnika ABA lige održana je dan uoči početka polufinalne serije

  • 12

Sve je spremno za početak polufinalnih serija u ABA ligi. Pehari, prstenje čekaju novog šampiona, dok će po prvi put od ove godine učesnici plej-ofa dobijati i medalje koje su napravljene od srebra i teške oko 45 grama. Upravo to je bilo ono što je na zajedničkoj konferenciji trenera i kapitena Crvene zvezde i Partizana govorio i generalni menadžer takmičenja Roman Lisac.

Naravno, medije je ponajviše zanimalo šta će se dogoditi sa ABA ligom posle ovog sukoba FIBA i Evrolige, a prvi čovek regionalnog takmičenja je najavio da će se mnogo više znati nakon današnjeg sastanka.

- Na ovim prostorima ima stalno problema. Tako je prethodnih 14 godina, a evo sada se pojavljuju novi. Imamo danas popodne sastanak sa svim predstavnicima klubova i daćemo na njemu neki odgovor na čitavu situaciju oko FIBA - rekao je Lisac na konferenciji za medije.

Foto: abaliga.com/Nebojša Tejić Foto: abaliga.com/Nebojša Tejić

Tokom polufinala najviše će pažnje u javnosti sigurno zauzeti večiti derbi Zvezde i Partizana koji se bore ne samo za finale, već i za mesto u Evroligi naredne godine. Zato su na konferenciji bili prisutni i trener crveno-belih Dejan Radonjić koji je dobio nagradu za najboljeg trenera sezone, a bio je tu i kapiten Luka Mitrović, dok su crno-bele predstavljali trener Duško Vujošević i kapiten Dragan Milosavljević.

- Očekuju nas teške utakmice velika borba, veliki ulog. Zvezda igra dobro cele sezone imaju tim popunjen na svim mestima - rekao je Milosavljević, dok je njegov kolega sa druge strane sa kojim će voditi velike bitke, Mitrović, dodao:

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

- Mnogo se pričalo o polufinalu. Ulog i ambicije su jasne, borba za trofej i Evroligu. Mi sa prethodnim rezultatim imamo razloga za zadovoljstvo i optimizam. Ono glavno nas očekuje i mi spremni dočekujemo ovu seriju. Nadamo se da ce atmosfera biti odlična.

Nakon dvojice kapitena, reč je dobio i strateg Partizana, Vujošević, koji je najavio košarkaški spektakl, ali i još jednom podsetio sa kakvim se sve problemima susretao njegov tim.

- Nadam se da najavljujemo košarkaški praznik u Beogradu, jer derbi je deo tradicije grada, a tradicija je deo lepote koja se cuva. Svako je na neki svoj način došao do ove pozicije. Zvezda ima jako dobru sezonu, iza sebe vezala je pobede, osvojila Kup i ušla u Top 16 fazu. To su rezultati za respekt.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

- Mi smo imali tešku sezonu. Ostali smo bez osnovnih igrača iz tima Lovernja, Bertansa, Vestermana, blokadu računa i iz takve situacije smo krenuli i uradili više nego sto su neki očekivali. Nismo zadovoljni svime ovime što smo napravili i mi idemo da damo maksimum i da damo najbolje od sebe i budemo savršeni u tome - rekao je Vujošević.

Iskusni stručnjak se osvrnuo i na situaciju sa kartama, odnosno, da za mečeve neće biti karata u slobodnoj prodaji, već da će važiti sezonske karte, dok su preostali kontigent čelnici Zvezde podelili navijačima tokom utakmice sa Panatinaikosom u Evroligi.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Dragan i ja smo razmišljali da li da dođemo na konferenciju zbog termina u 11 sati, jer je sastanak organa bezbednosti u 12 kada će se pričati o kartama i koliko će karata da se deli. Na insistiranje Zvezde na početku sezone se tražilo da se raspodele karte po 500 komada gostujućim navijačima. Po svim indikacijama čini se da ovoga puta neće biti tako. Sektor gde su navijači Partizana je podeljen navijačima Zvezde. Ne smatram da je to sportski gest - rekao je Vujošević.

Prvi meč polufinala između Crvene zvezde i Partizana igra se u utorak do 21 čas u hali Pionir.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs/D. Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NN

    13. april 2015 | 12:11

    Da li je moguce da je Radonjic najbolji trener lige? Sa takvom ekipom bi svaka osoba koja imalo zna o kosarci dosla do tog mesta, bilo je tu mnogo boljih trenera, treber Metalca odradio sjajan posao sa vrlo niskim budzetom, Vujosevic takodje standardno dobar sa ekipom koja je mnogo mlada, trener Buducnosti, Cedevite, mnogi su bili bolji od Radonjica..

  • Cetnici sever

    13. april 2015 | 12:16

    ZA KARTE NAM SE MOZE JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!!!

  • realniVranje

    13. april 2015 | 14:19

    Po imenima kk partizan ima najbolje igrače sa najvećim iskustvom, Mačvan Pavlovic, Tepic, Milutinov, i ostali...ali treba neko da ih ukompunuje !I imaju ubedljivo najveći BUDŽET, a lažu u javnosti, jer im nikada nije dosta ! Nema više ! Dobili ste i više nego što treba !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA