DŽENKINS I KALINIĆ HEROJI: Krcat Pionir gledao pobedu Zvezde nad Partizanom!

Crveno-beli dobili prvi polufinalni meč protiv večitog rivala rezultatom 73:64

Crvena zvezda vodi 1:0! Zahvaljujući fenomenalnoj poslednjoj deonici, gde su eksplodirali Nikola Kalinić i Čarls Dženkins, crveno-beli su savladali Partizan rezultatom 73:64 u prvom meču polufinalne serije ABA lige.

Iako su vodili tokom čitavog meča, crveno-beli su dozvolili da Partizan na početku poslednje deonice priđe na samo pola koša razlike. Osetila je i publika u Pioniru tada da je Zvezdi potreban vetar u leđa, a njegovi tvorci su bili pomenuti Dženkins i Kalinić. Prvi je zabeležio 19, a drugi 14 poena, ali i četiri blokade.

Kombinovana odbrana Partizana zadala je dosta problema pulenima Dejana Radonjića koji nije koristio Marjanovića sve do poslednje deonice kada se njegov ulazak podudario sa usponom crveno-belih. Nije imao ni pravog čuvara, jer Milutinov nije igrao drugo poluvremne pošto ga je Blažič udario u oko.

Kaliniću i Dženkinsu je pomagao Mitrović sa devet poena, Vilijams je stao na osam iz prve četvrtine, koliko je imao i Blažič. U redovima Partizana najefikasniji je bio Mačvan sa 12, dok su Milosavljević i Pavlović imali po 11 poena. naredni meč je na programu u sredu od 21 sat, a Zvezda će ponovo biti domaćin.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Zvezda je fenomenalno otvorila meč pošto je u prva dva minuta vezala osam poena. Dve trojke Vilijamsa i poeni Mitrovića pod košem. Ipak, trojka Pavlovića i poeni uz faul rezultirali su da Partizan smanji na 10:8. Nedugo zatim viđene su i prve čarke pošto je Blažič zakačio Mačvana u duelu.

Nakon šest vezanih poena Blažiča (trojka i 2+1), Zvezda je povela 16:8 i Vujošević je morao da zatraži tajm-aut. Potom su usledili poeni Mačvana i Milutinova, dva promašena šuta Partizana za tri poena i majstorija Vilijamsa za 18:11. Dženkins je uneo novu dozu energije u redove Zvezde koja je stigla do dvocifrene prednosti pred kraj četvrtine - 24:11, ali je Mačvan sa linije penala smanjio na kraju prve deonice (24:13).

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Prva dva minuta druge četvrtine donela su poene Pavlovića s jedne i Dženkinsa i Cirbesa s druge strane. Međutim, Pavlović je ponovo pogodio trojku, iako je pola minuta ranije dobio blokadu od Kalinića (28:18). Nakon trojke Murića, Partizan je smanjio na 34:25, ali je Zvezda izašla iz bonusa kada je Blažič nokautirao Milutinova. Samo nekoliko sekundi kasnije Radonjić je tražio tajm-aut jer je Milosavljević smanjio na 34:27, a zatim i Mačvan na 34:29.

Na 41. 4 sekunde pre kraja poluvremena Zvezda je imala 36:31 i napad koji je Mitrović uspeo da realizuje za 38:31 na poluvremenu. Tom napadu prethodio je faul Murića nad Vilijamsom posle čega su usledile i čarke između ova dva igrača.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Zbog faula Blažiča nad Milutinovim, centar crno-belih se nije zagrevao na poluvremenu koje je počelo poenima Tepića, ali je Mitrović vrlo brzo vratio. Zvezda je nervozno ušla u drugi deo, što je Partizan iskoristio i smanjio na 40:37. Nedugo zatim Kalinić je napravio faul u napadu i zamenjen je zbog tri lične greške. Kada je bilo najteže probudio se Mitrović koji je najpre zalepio ''bananu'' Muriću, a zatim i pogodio koš uz dodatno bacanje - 43:37.

Smanjio je Partizan ponovo na -4 (45:41) poenima Milosavljevića koji je iznudio dve lične greške Dangubića.  Činilo se da Zvezda ponovo neće ništa uraditi na odbbranu Partizana 1-3-1, ali je Dženkins pogodio, uz dodatno bacanje - 48:41. Četiri vezana poena Andrića naterala su Radonjića da traži minut odmora (48:45).

Samo zahvaljujući Kaliniću Zvezda je sačuvala minimalnu prednost. Pet poena i banana nad Akojonom za vođstvo od 53:49, a potom su usledila dva poena Cirbesa. Na poslednji odmor otišlo se sa vođstvom Zvezde 55:52 pošto je Akojon pogodio trojku.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Partizan je u poslednjih 10 minuta ušao sa poenima Milosavljevića i crno-beli su uspeli da smanje na -1. Međutim, već u narednom napadu Kalinić je bio siguran (57:54). Zatim je i Dženkins ubacio 2+1 i Zvezda je otišla na komotnih +6 (60:54). Nedugo zatim viđene su dve trojke Kalinića i Milosavljevića, ali i koš Blažiča za 65:59.

Pionir je eksplodirao na 3.34 minuta do kraja kada su Marjanović i Kalinić dva puta blokirali košarkaše Partizana u jednom napadu. Već u narednom napadu na semaforu je bilo +8 za Zvezdu pošto je Marjanović pogodio težak šut. Iako su promašili tri bacanja, crveno-beli su preko Dženkinsa stigli do 70:59 i na dva minuta pre kraja praktično rešili pitanje pobednika.

Foto: Printskrin/ABA Liga Foto: Printskrin/ABA Liga
Foto: Printskrin/ABA Liga Foto: Printskrin/ABA Liga

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • neshha

    14. april 2015 | 23:06

    Grobari su danas dobili Bobija fore jedno poluvreme,ali moraju da shvate-kad je Kalina u elementu NE MOGU NAM NISTA!!!On ih sam dobija!

  • Velimir CZ

    14. april 2015 | 22:49

    I tako....Pozdrav za Lovernja i Vestermana...a najvise pozdrava pacijentu neuropsihijatrije grobaru do koske...

  • Дон Вито Корлеоне

    14. april 2015 | 23:56

    Године многе сте,куповали,отимали титуле...Више се не можее!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA