Kakav meč u Morači: Savović u poslednjim sekundama srušio Cedevitu!

Sjajan meč u Podgorici obilovao uzbuđenjima i preokretima, rešen je u samoj zavr

  • 2

Dramu sa srećnim epilogom po Budućnost videli su navijači u Morači, gde je prvak Crne Gore pobedio Cedevitu u prvoj utakmici polufinala plej-ofa ABA lige rezultatom 82:81 i poveo u seriji koja se igra na tri dobijena meča!

Izuzetno uzbudljiv duel u Podgorici rešen je u poslednjim sekundama, a heroj Budućnosti bio je Boris Savović, koji je pogodio četiri slobodna bacanja u poslednjem minutu - dva nakon trojke Frana Pilepića, kojom su gosti preokrenuli i poveli 14 sekundi pre kraja rezultatom 81:80.

Domaći tim je nakon preciznog hica beka Cedevite izveo brzu kontru, lopta je stigla pod koš do Savovića, a nekadašnji krilni centar Hemofarma, Galatasaraja, Zvezde i Bajerna, uspeo je da iznudi faul dve sekunde pre isteka 40. minuta. Savović je oba puta bio precizan i doneo veliku pobedu Podgoričanima, prvu nad Cedevitom posle dva poraza u regularnom delu sezone.

Savović je utakmicu završio sa 20 poena, uz gotovo savršen procenat sa linije penala 11/12! Polovinu poena najbolji igrač domaćeg tima ubacio je u poslednjoj četvrtini.

 

Foto: Cedevita/Marin Sušić Foto: Cedevita/Marin Sušić

Pored njega, najzaslužniji za pobedu Budućnosti bili su Džej Ar Rejnolds sa 17 poena i Suad Šehović sa 12.

U redovima poraženog tima, koji je imao prednost u najvećem delu meča, istakli su se Luka babić sa 14 poena (4/8 za tri), Marko Tomas sa 13 poena i Miro Bilan sa 12.

(Telegraf.rs)

.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA