BRANKOVIĆ: Prijem Kosova u IAAF je apsurd

-Najnovijom odlukom IAAF, Kosovo će moći da se takmiči već na šampionatu sveta u Pekingu na leto, a za to im neće biti potrebno da ispune norme - istako je generalni sekretar ASS

  • 2
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković ocenio je apsurdnom situaciju u kojoj je Kosovo primljeno u privremeno članstvo Međunarodne atletske federacije (IAAf), a da nije dobilo "zeleno svetlo" Evropske atletske federacije.

IAAF je saopštila da je primila Atletski savez Kosova u privremeno članstvo.

Evropska atletska federacija je u subotu na Kongresu na Bledu odbila da primi Kosovo.

- Desila se apsurdna stvar, Evropska atletska federacija je na naše insistiranje odbila da primi Kosovo, koje je pak, danas primljeno u članstvo IAAF - rekao je Branković Tanjugu.

On je naglasio da se Atletski savez Srbije svim legalnim sredstvima borio da se Kosovo ne primi u članstvo EAA, u čemu je na kraju i uspeo.

- Naša obaveza je bila da sprečimo ulazak Kosova u EAA i u tome smo uspeli. Ipak, najnovijom odlukom IAAF, Kosovo će moći da se takmiči već na šampionatu sveta u Pekingu na leto, a za to im neće biti potrebno da ispune norme - rekao je Branković.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milosav Milovanović Jagodina

    15. april 2015 | 17:41

    Koliko nam treba da shvate naši političari da Kosovo ima podršku i niko ne može da stane na put. Sad nam to pokazali.Tata gladi i sudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA