LŠ: Porto održao čas fudbala Bajernu, Barselona već u polufinalu!

Portugalsi tim savladao Bavarce rezultatom 3:1, a identičnim rezultatom slavili su i Katalonci u Parizu protiv PSŽ-a

  • 12

Porto je u ekstazi, Bajern je na kolenima! Iako su Bavarci oslabljeni stigli na gostovanje u Portugaliju, u okviru četvrtfinala Lige šampiona, niko nije očekivao da će tako biti potučeni od Porta - 3:1 (2:1).

 

Junak trijumfa bio je Rikardo Kvarežma koji je u prvih 10 minuta postigao dva gola i bacio Pepa Gvardiolu u nevericu. Gol nade za Bajern pred revanš postigoa je Tigao Alkantara u 28. minutu, ali je Džekson Martinez u 65. minutu vratio domaći tim na plus dva.

 

Porto je tokom čitavog meča bio bolji rival i već na početku utakmice poveli su iz penala. Nojer je oborio Martineza i dobio samo žuti karton, iako je bio poslednji igrač odbrane. Bunili su s ena klupi Porta na ovu sudijsku odluku, ali su se donekle primirili nakon gola Kvarežme.

 

Isti igrač je sjajno istrčao kontru u 10. minutu i spoljnim felšom po drugi put prevario Nojera. Bajern nije znao šta ih je snašlo sve do tog 28. minuta kada je Boateng ubacio u peterac, a Alkantara postavio nogu za gol.

 

To je bilo sve od tima za koji nisu igrali Roben, Riberi i Švajnštajger, a mogu da zahvale samo Nojeru što su i dalje u igri za polufinale. Sjajni golman je u 57. minutu maestralno reagovao i vrhovima prstiju skrenupo loptu u korner, nakon šuta Kvarežme, ali kod onog Martinezovog u 65. minutu ništa nije mogao.

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Ubedljivom pobedom protiv PSŽ-a rezultatom 3:1, fudbaleri Barselone su praktično čekirali kartu za polufinale Lige šampiona i treću godini zaredom eliminisali Svece u plej-ofu najelitnijeg fudbalskog takmičenja.

 

Domaći tim praktično nije bio ni dostojan rival, ali malo ko je i očekivao da nešto urade bez Mote, Ibrahimovića i Veratija. Junak Barsine pobede bio je Luis Suarez sa dva gola u 67. i 79. minutu, ali ne treba zaboraviti ni Nejmara koji je načeo PSŽ u 18. minutu. Počasni pogodak Svetaca delo je Van der Vila u 82. minutu.

 

Da će ovo biti Barsino veče prvo je najavio Mesi kada je pogodio stativu na početku meča. Nije uspeo da postigne svoj 400-ti gol u dresu Katalonaca, ali je školski asistirao Brazilcu za 1:0. Na terenu je bilo mirno sve do solo prodora Urugvajca u 67. minutu, a svoju dobru partiju potvrdio je 13 minuta posle toga i na taj način dotukao domaćina kome ništa neće pomoći gol Holanđanina.

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

PSŽ - BARSELONA 1:3

(Van der Vill 82 - Nejmar 18, Suarez 67, 79)

 

PORTO - BAJERN MINHEN 3:1

(Kvarežma 3 pen, 10, Martinez 65 - Alkantara 28)

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niš

    15. april 2015 | 22:52

    Bravo Porto! Pokazatelji da sa malo pare može protiv bogatih, umišljenih snobova.

  • Plejjj

    15. april 2015 | 23:09

    Ne bi ih spaslo ni da su 3:0 pobedili, demolirace ih Bajern u Minhenu!

  • Polat

    15. april 2015 | 23:35

    Nista im ovo ne znaci na alijans arenu imaju da prime petardu vracaju se i roben i riberi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA