Da li ste čuli za Karpi? Taj klub će naredne sezone igrati u Seriji A! (VIDEO)

Meteorski uspon kluba iz severne regije Emilijo-Romanje, osnovanog 1909. godine - koji je čitav vek tavorio na relaciji treće i četvrte lige, dogodio se u prethodne četiri godine tokom koje je napredovao čak tri ranga takmičenja!

  • 2

Čak i oni "hardkor" ljubitelji fudbala prave zamišljenu grimasu kada vide da je fudbalski klub Karpi (da ne bude zabune, nije Kapri) suvereni lider italijanske druge lige i da će naredne sezone, prvi put u istoriji, igrati u najvišem rangu italijanskog fudbala!

Ovaj bajkoviti scenario kluba koji je smešten na stadionu "Sandro Kabasi" skromnog kapaciteta 4.144 mesta, sada je potpuno izvestan, pošto je drugoplasiranoj Bolonji odmakao 13 bodova, Frosinoneu 14, sedam kola pre kraja.

Meteorski uspon kluba iz severne regije Emilijo-Romanje, osnovanog 1909. godine - koji je čitav vek tavorio na relaciji treće i četvrte lige, dogodio se u prethodne četiri godine tokom koje je napredovao čak tri ranga takmičenja!

I sada je u predvorju fudbalskog raja, tamo gde nikad pre nije bio - Serije A!

Dakle, od naredne sezone klub iz mesta od 70.000 stanovnika, takmičiće se sa najvećima, što je scenario koji je malo ko u ovom klubu mogao i da zamisli pre samo dve godine, kada je ekipa, takođe prvi put u istoriji, ušla u Seriju B. U prvoj sezoni u drugoligaškoj konkurenciji Karpi je takođe bio vrlo dobar - završio je na 12. mestu, samo tri boda iza plej-of pozicije, a to je, kako se ispostavilo, bio samo nagoveštaj svega što će se dogoditi sezonu kasnije.

Pod vođstvom iskusnog trenerskog vuka Fabricija Kastorija, Karpi je rušio sve rivale od starta sezone i već na pola puta stekao devet poena više od najbližeg pratioca. Tu prednost je sjajnim igrama uspeo da uveća u nastavku trke na putu ka slavi.

Karpi je tim sastavljen uglavnom od Italijana, koji čine okosnicu tima, ali naravno ima i stranaca. Jedan od četvorice legionara je i najbolji golgeter tima, Nigerijac Džeri Mbakogu, strelac 13 golova ove sezone. Pored njega, internacionalci u timu su još Slovenac Aljaž Struna, brazilski golman Gabriel i Senegalac Maodo Mbaje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA