ISTORIJSKA POBEDA ĐOKOVIĆA: Novak je šerif Monte Karla (FOTO) (VIDEO)

Najbolji srpski teniser nastavio dominaciju u 2015. godini, savladao je Berdiha sa 2:1 i osvojio je treći Masters od početka godine, što još nikom nije pošlo za rukom

  • 81

Novak Đoković je ušao u istoriju! Pobedom nad Tomašom Berdihom u finalu Monte Karla, Srbin je postao prvi teniser kom je uspelo da osvoji tri prva Mastersa na početku sezone - 7:5, 4:6, 6:3.

I to na kom terenu!!! Onom koji se nalazi u blizini njegove kuće pošto je poznato da najbolji svetski teniser živi u Kneževini. Koliko mu ovaj turnir znači Đoković je isticao više puta pre finala sa Berdihom kog je pobedio 19. put, uz samo dva poraza od Čeha u karijeri.

Ključni momenat meča viđen je na početku trećeg seta kada je Nole uzeo dva brejka Berdihu i na najbolji način se vratio u igru. Igru koja je doživela krizu krajem drugog seta koji je izgubio, ali treba pomenuti da je vodio sa 3:2 sve do momenta kada je kiša prekinula duel na sat i 12 minuta.

ĐOKOVIĆ: Moj tim se svakodnevno žrtvuje zarad mojih uspeha!

Berdih se iz svlačionice vratio mnogo koncentrisaniji i jedna brejk mu je bio dovoljan da stigne do drugog seta. Koliko obojica nisu bili na nivou servisa s nekih prethodnih mečeva govori i podatak da je u prvom setu viđeno čak pet brejkova. Na svu sreću, Noletova su bila tri.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

PONOS SRBIJE: Nole pevao himnu u Monte Karlu! (VIDEO)

Meč je neočekivano počeo brejkom Berdiha koji je igrao strpljivo i čekao Noletove greške. Na 30:15 odigrao je sjajnu dijagonalu, a potom diktirao tempo posle čega je Srbin poslao loptu u aut. Da je dobar server pokazao je u drugom gemu koji je olako dobio, ali vredi pomenuti da se Đoković nije ''razbudio'' ni posle nekoliko minuta meča - 2:0. Prvi sunčevi zraci na terenu u Monte Karlu doneli su i prvi gem za Đokovića. Trebalo je da bude sa nulom, ali je mreža pomogla Berdihu da stigne do jednom poena koji ništa preterano nije promenio (2:1). Ipak, Čeh je bio siguran na svoj servis i poveo je sa 3:1. Pet gem je doneo nešto više uzbuđenja. Đoković je vodio 40:15, ali je berdih uspeo da osvoji poen i smanji na 40:30. E, tada je usledila Noletova servis bomba, prvi as za njegov drugi gem - 3:2.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Napokon je Đoković proradio u šestom gemu i uspeo je da vrati olako izgubljen brejk. Najpre je vodio 40:30. ali je morao da čeka dve Berdihove lopte u aut kako bi stigao do izjednačenja - 3:3. Čeh se dobro kretao u narednom gemu, ali je ponovo ispucavao lopte u aut što je Đoković oberučke dočekao za vođstvo od 4:3. Olako je Nole došao do 40:15 na Berdihov servis. Prvi brejk nije iskoristio, ali drugi jeste, te je poveo sa 5:3. Pri rezultatu 30:30 u devetom gemu Berdih je sjajno napao Noleta i stigao do brejk lopte koju je osvojio greškom Đokovića i udarcem direktno u mrežu - 5:4. Na krilima brejka Berdih stiže do 5:5, gemom koji je dobio sa nulom. Na 5:5 i 30:30, Berdih je poklonio poen Noletu koji je potom odservirao as i poveo sa 6:5 u finišu prvog seta. Dve greške Čeha donele su Đokoviću dve set lopte, ali je potom Berdih hrabro zaigrao i izjednačio na 40:40. Ipak, nije mogao više, Đoković je iskoristio treću set loptu i poveo sa 7:5.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Činilo se da će početak drugog seta biti identičan kao i prvi. Berdih je imao 30:0 na Noletov servis, ali su usledila četiri vezana poena i vođstvo od 1:0 u gemovima. Dobar servis Berdiha doneo mu je izjednačenje u drugom setu - 1:1. U tim momentima krenulo je ''prepucavanje'' navijača oba tenisera, a stiče se utisak da su Noletovi bili glasniji. Berdih je poveo 30:15 u trećem gemu, Nole stigao do gem lopte, ali je pogrešan izbor poteza rezultirao izjednačenju (40:40) koje je bilo samo trenutno, jer je Đoković poveo sa 2:1. U narednom gemu viđena je najveća drama pošto je Berdih vodio sa 40:15, ali dozvolio Đokoviću da stigne do brejka. Međutim, Čeh je izjednačio na 2:2.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Da je s razlogom na prvom mestu ATP liste Đoković je pokazao u petom gemu u kom je Berdih imao tri brejk lopte, ali nije uspeo da povede. Pet vezanih poena Srbina i 3:2 u drugom setu koji je bio prekinut na sat i 12 minuta zbog kiše koja je padala u Monte Karlu. U nastavku meča je Nole došao do dve brejk šanse, ali je Berdih izjednačio na 3:3. Šestu brejk loptu u drugom setu Berdih je uspeo da iskoristi i, posle velike borbe, povede sa 4:3. Čini se da mu je ovaj predah i te kako prijao pošto izgleda mnogo bolje na terenu. Poveo je sa 5:3 i bio blizu seta, ali je Srbin bio koncentrisan i sa 30:15 stigao do 5:4. To nije obeshrabrilo Berdiha koji je odlično servirao i stigao do prve set lopte koju je iskoristio i izjednačio rezultat - 6:4.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Perfektnim ''drop šotom'' Đoković je s nulom osvojio prvi gem u trećem setu. Berdih je potom stigao do 40:15, ali su usledile dve greške iz forhenda i Đoković se vratio u igru (40:40). Ne samo da se vratio, nego je dobio i brejk loptu koju je iskoristio i poveo sa 2:0. Drhtala je malo ruka Srbinu u trećem gemu, ali ga je osvojio zahvaljujući greškama protivnika - 3:0. Nedugo zatim usledio je još jedan sjajan gem Srbina koji je, potpomognut nervoznim Berdihom, osvojio i četvrti gem. Poveo je sa 4:0 i došao na korak od trofeja. Međutim, Čeh je uspeo da smanji na 1:4 i to na Noletov servis. Imao je Srbin dve brejk šanse na Berdihov servis, ali je Čeh bio priseban - 2:4.

Igrao se Đoković sa živcima svojih navijača u sedmom gemu pošto je dozvolio protivniku da dođe do brejka. Nije Berdih uspeo da oduzme servis Noletu koji je poveo sa 5:2, ali se Čeh potom izvukao i smanjio na 5:3. Ipak, to je bilo sve od njega pošto je Nole odservirao pobedu za trofej - 6:3.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cox

    19. april 2015 | 15:04

    Srbin,Sampion,Bog,Kralj..

  • ...

    19. april 2015 | 19:39

    Joss samo Rolan Garos

  • LAVRIAN ANA

    19. april 2015 | 19:30

    Niko nema sto Srbin imade. Nole, nas srpski ponosu, hvala do neba. Onaj osjecaj kad svi slusaju nasu himnu...neprocjenjivo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA