DVE FOTKE, ČETIRI IGRAČA: Ovi detalji sa večitog derbija će vas sigurno podeliti u stavovima!

S jedne strane su Pavlović i Lazić, s druge Mitrović i Murić. Reakcija ovih igrača bila je sušta suprotnost i klasičan primer kako treba i kako ne treba reagovati u pojedinim situacijama

  • 13

Derbi kao i svaki prethodni i naredni donosili su i donosiće sve ono zbog čega je duel između Crvene zvezde i Partizana jedinstven u svetu. Pregršt fenomenalnih poteza, sjajno navijanje s obe strane, velika tenzija na parketu i tribinama, vređanje protivničkih igrača, ali i sukobi istih na terenu.

Potom gađanje tvrdim predmetima, ludne izjave na konferencijama i tuča Duška Vujoševića u tumelu Pionira, ali i čudne scene u drugoj i četvrtoj utakmici kada su akteri bili Saša Pavlović i Branko Lazić u subotu i Luka Mitrović i Edo Murić u nedelju.

Nisu po istom dospeli u žižu javnosti. Štaviše, reakcija ovih igrača bila je sušta suprotnost i klasičan primer kako treba i kako ne treba reagovati u pojedinim situacijama.

Pavlović i Lazić su bili centralne figure druge i treće utakmice polufinalne serije ABA lige pošto su se u nekoliko navrata sukobili na terenu. Krilni košarkaš Partizana je u trećem meču udario Lazića u međunožje, čime je nagrađen nesportskom greškom, ali mnogo više polemike izazvao je njihov duel u drugom meču.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Košarkaš crno-belih je ostao da leži na terenu, u momentu kada je Zvezda stizala prednost Partizana, i nogama je zaustavio Lazića da ne krene u kontru. Kažnjeni su obostranom ličnom, ali ono što ''bode oči'' jeste činjenica da nisu sportski postupili. Lazić je pokušao da iskoristi što Pavlović leži, a ovaj mu nije dao.

Najlepši momenat derbija: Kapiten Zvezde pomaže Muriću da ustane, dok crveno-beli trče kontru (FOTO)

Kako su trebali da se ponašaju mogli su da nauče dva meča kasnije, odnosno na primeru Mitrovića i Murića. Slična situacija pod košem Partizana. Slovenac i Srbin su pali, ali su nedugo zatim džentlmenski reagovali. Niti je Murić nesportski zaustavio Mitrovića prilikom kontre, niti je kapiten Zvezde želeo da je istrči. Ustao je i pomogao Muriću da se pridigne, dok su njihovi saigrači igali 4 na 4 s druge strane.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Svakako najbolji potez polufinalne serije ABA lige i pokazatelj kako bi trebalo svi na terenu da se ponašaju. Ono što može da raduje jeste i izjava Nikole Kalinića koji je istakao da su sve čarke bile u žaru borbe i da je loše zaboravljeno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sledece ime vam je usce

    20. april 2015 | 20:21

    Sve je to ok ljudi...Ali malo ste se prevarili ,namjerno ili ne,ne znam... Ovo nije vjeciti derbi!!! Vjeciti derbi je sa zvezdom,koja je trenutno zamrznuta... A ova zvezda telekom kako joj je puno ime je Fmp koji je promjenio ime,ma znate vec sve... Tako da je ovo samo gradski derbi!Zar ne?

  • Delija

    20. april 2015 | 23:44

    Ahaha al vam pucaju kompleksi...ajooooj!,sada 'ocete da se utesite da ste izgubili od Fmp-a...ahahah

  • Nikola delije

    21. april 2015 | 01:01

    Nista novo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA