TODORIĆ: Pred Partizanom je vreme donošenja drastičnih i bolnih odluka!

Sportski direktor crno-belih svestan je da će veliki pre svega finansijski udarac na klub imati neigranje u Evroligi i drugu godinu zaredom

  • 75

Partizan ni druge godine zaredom nije uspeo da dostigne cilj označen kao osnovni i najbitniji za klub na početku sezone, a to je plasman u Evroligu, iako su ostali i bez mogućnosti da se bore za trofej u ABA ligi. Više od toga i poraza od Crvene zvezde u polufinalnoj seriji i članove kluba i navijače boli činjenica da ni sledeće sezone neće igrati u elitnom košarkaškom takmičenju.

Ova činjenica znači i nove velike probleme za rukovodstvo još aktuelnog šampiona Srbije, jer igranje u Evroligi donosi i značajnu finansijsku injekciju i sredstva koja će u njihovom slučaju i ove godine izostati što će samo još više uticati na ionako slabu finansijsku situaciju u klubu.

- Rano nam je za analizu, ali je sigurno da su ovo bili mečevi sezone za nas zbog ulaznice za Evroligu koju nismo izborili, a koja umnogome utiče na egzistenciju kluba. Ostaje nam da se koliko možemo okrenemo nacionalnom šampionatu i privedemo sezonu kraju. Čestitam Zvezdi na zasluženoj pobedi - rekao je za "Sport" dan posle završetka serije, sportski direktor Partizana, Dragan Todorić i dodao.

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

- Zvezda već godinama ima ozbiljan budžet i sa njime i ambicije, a dok mi već 3-4 godine imamo velikih finansijskih problema. Setite sa samo kroz šta smo prolazili letos, kako smo formirali ekipu u hodu kada je takmičenje već počelo. Pojačavali su nas Mačvan, Pavlović, Akojon, pa koliko smo čekali na povratak Milosavljevića. Tada nas mnogi nisu videlu ni u plej-ofu, a mi smo bili na utakmicu od drugog mesta. Izgubili smo sporan meč u Podgorici.

Sportski direktor crno-belih ima velikih zamerki na tretman koji je njegova ekipa imala tokom čitave sezone u ABA ligi koji je mišljenja i da su sudije samo u četvrtom meču serije protiv Zvezde odradile svoj posao kako bi trebalo.

Foto: S. Pikula Foto: S. Pikula

- Imamo gorak ukus u ustima zbog tretmana Partizana u ABA ligi, jer da budemo iskreni, ovaj klub je mnogo pomogao da ta liga postane respektablna u Evropi. Njeni čelnici su kada su videli u kakvim smo problemima okrenuli glavu. Mi nikada nismo tražili da budemo povlašćeni, iako se često "poturalo" da smo na ne znam koje načine uzimali titule, a ne na terenu.

- Mi samo zahtevamo isti tretman kao i ostali. Ne želim da umanjim trijumf Zvezde, ali želim da rukovodstvu lige skrenem pažnju. Uz mnogo problema napravili smo jedan brejk, a u ostalim mečevima bili u igri do poslednjeg minuta ravnopravan rival. Mislim da sudije nisu odradile dobro posao, osim u četvrtom meču. Zbog čega?! Nemojte nas da pitate - rekao je Todorić za "Sport" i najavio donošenje drastičnih odluka.

KK Partizan - KK Crvena zvezda,Klupa i  Igrači KK Partizan

- Čeka nas posao na svim nivoima u klubu po završetku sezone. Sve više problema imamo sa finansijama. Znate kakvo je stanje u društvu, pa na pomoć već godinama ne možemo da računamo, a svake sezone smo u sve težoj i težoj situaciji. Možda ćemo morati da donesemo i neke drastičnije odluke, jer očigledno da teško funkcionišemo ovako. Možda budu bile bolne, ali moraju biti donete u interesu kluba koji je svima na prvom mestu i želimo da krene gore - kazao je Todorić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Severac

    21. april 2015 | 07:21

    Ma u pravu si, navika je čudo. Navikli ste bre da vam pomažu šakom i kapom , pa čim je realno , onda ne valja. A u četvrtom meču si definitivno zadovoljan suđenjem, pošto je zvezda u svakoj četvrtini izlazila iz bonusa posle 3 minuta...vreme je da i ti kupiš stvari i odeš.

  • -REVOLT-

    21. april 2015 | 05:59

    A da danilovic malo ode na "odmor" i objasni gde su pare od silnih igraca koje je prodao..

  • *

    21. april 2015 | 07:19

    Puno uspeha u donosenju teskih odluka uz hit "ugasila si me..."

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA