PLJUŠTE SAOPŠTENJA: Ogorčena Vojvodina, sarkastični Partizan

Novosađani posle derbija u Beogradu ukazuju da je srpski fudbal dotakao dno zbog sramnog suđenja, a "crno-beli" na Vošine jadikovke gledaju kao na kuknjavu poraženog

  • 2

Posle bure na derbiju 22. kola prvenstva Srbije u fudbalu, koji je Partizanu pripao sa 4:1 protiv Vojvodine u Beogradu, oba kluba su se oglasila saopštenjima. Novosađani ukazuju da je „srpski fudbal na aparatima za disanje“ , dok „crno-beli“ nisu odgovorili direktno svom jučerašnjem protivniku, već su na sajtu istakli tekst po nazivom „Deža vi“.

I u jednom i u drugom saopštenju između redova se podseća na prekinutu utakmicu finala Kupa prošle godine na „Marakani“. Vojvodina tako stavlja znak jednakosti između sudija Grujića, koji je vodio sinoćnji meč, i Veselinovića, glavnog arbitra finala, koje su Novosađani napustili zbog njegovih odluka.

Naslov Partizanovog saopštenja govori da je gnev iz Novog Sada već viđen kao jadikovanje poraženog.

Saopštenja prenosimo u celini.

VOJVODINA

Sa Grujićima i Veselinovićima nema fudbala.

Želeći prevashodno dobrobit srpskom fudbalu, FK „Vojvodina“ upućuje već ko zna koji po redu apel svim organima fudbalske organizacije da hitno počne detaljan obračun sa svima kojima nije mesto u našem fudbalu

Poslednji povod su događanja na utakmici Partizan - Vojvodina, gde je svakom istinskom ljubitelju sporta jasno da je naš fudbal dotakao dno i da će mulj ugušiti i one koji pokušavaju da igraju sportski i pošteno, dajući doprinos vraćanju poverenja u srpski fudbal.

Akteri i organizatori scenarija viđenog na utakmici na stadionu Partizana očigledno nisu svesni da ovakvim ponašanjem i sami tonu u glib iz koga se neće izvući bez obzira na svoju neviđenu drskost i osionost.

Nakon svega viđenog i doživljenog, jasno nam je da ako želimo dobar plasman, moramo umesto u infrastrukturu, igrače, omladinsku školu, struku ulagati u ljude. I to one koji srpskom fudbalu ne daju ništa već decenijama. Oni samo uzimaju, jer fudbal za njih nisu igra i takmičenje već taksa, dnevnica, ručak, putovanje, napojnica... Fudbal u Srbiji je odavno na aparatima za disanje. Spasa mu sa ovim ljudima nema. Ostaje samo da jednog dana neko od njih pritisne dugme i ugasi svetlo.

Vreme neumitno prolazi, a niko ništa ne preduzima. „Osvajaju“ se titule, svake godine „fudbal nam je sve regularniji“, sa lica fudbalskih moćnika ne silaze osmesi, a onda dođu jul, avgust i Evropa.

A tamo nema Veselinovića i Grujića...

Molimo sve istinske ljubitelje fudbala bez obzira na navijačku pripadnost da posete naš sajt www.fkvojvodina.rs na kojem možete videti ne samo žalosne činjenice i greške ljudi sa pištaljkom, nego i njihova šaputanja, osmehe, nekulturu, podlost ...

Ovo sigurno nije naša zadnja reč.

PARTIZAN

„Šampion Srbije demonstrirao je igru, koja je po svojoj raznovrsnosti koječega, verovatno manje živopisna od vokabulara igrača iz protivničke avlije. Izgledalo je da su duhovi poslednje Kup utakmice iznova izašli na travnjak, ali srećom bez ozbiljnih posledica.

‘Osvežavajuća’ kiša po svoj prilici ‘pristigla iz Kragujevca’, poškropila je teren i pokrenula kišu kartona, na koju se nadovezala kiša golova i stvari su došle na svoje mesto. ‘Umjetnički dojam’ popravio je Zvone Vukić, a onda je Partizanovo muziciranje počelo da poprima obrise smislene melodije.

Naravno, nije moguće govoriti o ovom meču, a ne osvrnuti se na neodoljivu potrebu voljenog nam kluba, da svoje resurse usmeri ka alijeniranih klubova svih nijansi crvene boje. Čak i kada se broj igrača Vojvodine sveo na jednocifrenu vrednost, umesto da shodno logičnom i praktičnom pristupu nanesu bolan poraz protivniku, mirnom i krajnje nenametljivom igrom fudbaleri Partizana pokušali su da u nekim momentima učine koliko mogu, da mile nam goste ne dojmi vlastiti gubitak, te da se osete ravnopravnim i pored svega.

Ipak, i pored svog truda, spomenuti gosti , koji su sušta esencija gospodstva nataloženog još od cara Leopolda, reagovali su krajnje emotivno, spominjući čast, sramotu, deljenje pravde i ostale reči koje spominju ugnjeteni i poniženi širom planete.

Imam osnova da verujem da bi razlog takvom stavu mogao biti nekoliko kartona koji po boji podseća na gospodske dresove, te penal sumnjivog kvaliteta, koji po svoj prilici nema potrebne ISO i HASSAP standarde, pa nije sertifikovan kod Agencije za lekove i medicinska sredstva. Svako ko ima uravnotežen i iskren pristup tim pitanjima, može gledati na to kao na pomoćno medicinsko sredstvo za umirivanje svake vrste duševnog bola…

Obrni-okreni , nedovoljno popularan pristup 'dobro igrali – prilike propustili', "crno-beli' su zamenili prijatnijim - igramo kako kad, ali golove dajemo. Polako nam prelazi u naviku da to bude nekako baš komada četiri, što je svakako prihvatljiva cifra za neke događaje u bliskoj budućnosti.

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dragan

    5. april 2012 | 23:59

    sramota je da novosadjanjima pevamo da su ustase

  • dragan

    5. april 2012 | 23:52

    ovo je velika sramota prosle nedelje sa igracem vise ove sa dva i penalom sta nas tek ceka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA