PSV niste mogli da zamislite bez ovoga, ali su posle 33 godine morali da pristanu na promene!

Dresovi šampiona Holandije će od sledeće sezone biti nešto drukčiji nego što smo navikli

  • 3

Verovatno ste verovali da se to nikada neće dogoditi sa njima, ali moralo je jednog dana. Kada su mnogi drugi poklekli pred zakonima tržišta, morao je i slavni PSV iz Ajndhovena čiji je jedan od zaštitnih znakova bila kompanija "Filips" čiji je naziv bio ispisan na prednjoj strani njihovog dresa, ali od sledeće sezone tako neće biti.

Posle 33 godine znak jedne od najpoznatijih svetskih firmi neće krasiti dres holandskog velikana i šampiona koji je prošlog vikenda osvojio svoju 22 titulu prvaka u istoriji.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Kao i kod ogromnog broja drugih evropskih klubova novac i finansijska sredstva koja se dobijaju od sponzora za nošenje njihovog imena na dresovima naterali su i ovaj klub na promenu i da dozvoli nekom jačem i izdašnijem brendu da se reklamira preko njihovoih dresova.

Za one koji nisu znali Sportsko društvo Filips je osnovalo PSV još davne 1913. godine, ali očito kako bi oformili što konkurentniji i kvalitetniji tim za Ligu šampiona moraće da pristanu i na neke za njih korenite promene, a jedna je i ova. Samo ne znamo da li ćemo moći da ih zamislimo sledeće godine bez ovog natpisa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jantje NL

    24. april 2015 | 10:53

    Filips se povlaci tek od sezone 2016/17 a ne sledece godine. Uvek ce biti povezan sa PSV-om zato sto je to njihov klub. Od sledece sezone PSV igra u Umbro dresovima a ne u Nike, to je jedina promena.

  • Benko

    24. april 2015 | 08:45

    Razumem ljubav i prijateljstvo iako ne baš, ali nisu valjda za džaba ili siću nosili ime na dresu 33 godine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA