MILINKOVIĆ: Partizanu se ne preti! Možda odmah napadnemo Zvezdu!

Trener crno-belih je dan uoči 148. večitog derbija otkrio da je spremio nekoliko taktičkih zamisli za duel protiv crveno-belih, a da je jedan od njih vrlo napdački orijentisan

  • 4

Najvažnija utakmica u srpskom fudbalu, ali i ovog proleća se približava. U oba tabora svi su kao na strunama i željno iščekuju da sudija da znak za početak 148. večitog derbija koji se igra na stadionu "Rajko Mitić". Kao i mnogo puta do sada duel između Crvene zvezde i Partizana nosi veliki ulog, jer bi mogao da da odgovor na pitanje gde će na kraju sezone završiti pehar namenjen šampionu Srbije.

DRINČIĆ: Vežbao sam slobodnjake i spreman sam da šutiram penal!

Kvote za derbi: Zašto niko ne veruje u 3+?

Trener crno-belih Zoran Milinković, debitant na klupi u duelima rivala sa Topčiderskog brda, otkrio je na konferenciji za medije da njegovi igrači sa nestrpljenjem iščekuju početak i da očekuje da se raduju po završetku utakmice.

- Dobro smo raspoloženi, jedva čekamo početak. Podižemo prag samopouzdanja iz dana u dan. Očekujem od svojih momaka da budu na potrebnom nivou i da se radujemo na kraju. Svesni smo snage protivnika, i timske i individualne. Analiza je urađena kvalitetno, znamo kako bi trebalo da igramo u derbiju - rekao je Milinković koji će moći da računa i na oporavljenog Vladimira Volkova.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Crno-beli imaju pet poena viška u odnosu na predstojećeg rivala, tako da bi u slučaju pobede ili nerešenog ishoda bili na pola puta od titule, dok bi poraz vratio neizvesnost u šampionat u poslednjih sedam kola Superlige.

- Vrlo nam je važan meč u subotu, ali ništa manje nisu važni ni ostalih sedam utakmica. Besmisleno je pretiti Partizanu, od toga nema ništa. U našem igračkom kadru ima mnogo igrača koji su igrali derbi i ne može se njima pretiti - kazao je šef stručnog štaba Partizana koji je otkrio da je spremio više taktičkih opcija i da još uvek ne zna koju će upotrebiti na Marakani.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Možda će biti scenario da počnemo napadački u prvih 20 minuta. Imamo dva plana igre i ja verujem da će moji igrači odgovoriti na svaki. Mislimo samo na utakmicu, a da li neko preti, tunelom pritiskom? To nas ne zanima - koji iako je debitant zna šta ga očekuje u subotu i sam, ali i na osnovu razgovora sa ljudima iz stručnog štaba koji već imaju iskustva iz takvih mečeva.

Dosta prašine su podigla i dvojica njegovih igrača, Nikola Ninković i Ivan Bandalovski pre nekoliko dana kada su rekli da ne znaju ni sve igrače koji igraju u Zvezdi, što se protumačilo kao omalovažavanje protivnika.

- Ninković i Bandalovski su lepo vaspitani momci i mislim da je to izrečeno u šaljivom kontekstu - opravdao je dvojicu svoji pulena Milinković.

Utakmica između Crvene zvezde i Partizana igra se u subotu od 18 časova.

Pratite sve o 148. Večitom derbiju OVDE.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola delije

    24. april 2015 | 16:24

    Prazne price, zvezda sampion !

  • Sale ortodox

    24. april 2015 | 12:12

    Vi ste poznati po tomeda ste kao šaljivi ko vas nezna skupo će vas platiti kulturni ste ko kočijaši a na kraju vam sudije uvek krive

  • Gazimestan

    24. april 2015 | 14:51

    Mi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA