HEROJ JANKO & DŽIBER ŠTEPANEK: Češka-Srbija 1:1 posle prvog dana (VIDEO)

Umesto da pruži ruku Tipsareviću, češki teniser posle pet sati igre pokazao srednji prst. Srbija-Češka 1:1 posle provog dana četvrtfinala Dejvis kupa, na redu dublovi

  • 3

Janko Tipsarević doneo izjednačenje Srbiji prvog dana četvrfinala Dejvis kupa, ali je drugi meč okršaja Češke i Srbije obeležio skandalozan potez Radeka Štepaneka, koji je našem teniseru pokazao srednji prst umesto da mu čestita pobedu.

Tipsarević - Štepanek 3:2 (5:7, 6:4, 6:4, 4:6, 9:7)  za 1:1 posle prvog dana.

- Možete li da zamislite kako se čovek oseća kada mu posle više od pet sati igre kolega pokaže srednji prst. Potpuno sam odlepio - rekao je Tipsarević, vidno iznerviran posle meča.

Janko je najavio neizvestan i težak meč sa neprofesionalnim Čehom, što je moglo da se nasluti u prvom setu koji je Srbin izgubio iako je imao brejk prednosti.  Taman da smo odahnuli posle sigurna dva osvojena Jankova seta, greška sudije u četvrtom setu donela je Štepaneku poen za izjednačenje, pa je burno reagovao čak i selektor Obradović. U odlučujućem setu je usledila neizvesna završnica, u kojoj je Janko napravio dragoceni brejk, ali odmah dozvolio da mu Čeh vrati. Igralo se na prednost, a Tipsarević je neverovatnim potezima spasao tri meč lopte i doneo Srbiji egal.

- Moram da kažem da je ovo bio najgori meč koji sam odigrao za reprezentaciju, ali uz podršku klupe i selektora smo stigli do jednog boda. Bitno da smo pobedili - rekao je Tipsarević.

Ranije je Tomaš Berdih dosta lako savladao Viktora Troickog 3:0 (6:2, 6:1, 6:2).

Berdih je ovom pobedom povećao vođstvo u ukupnom skoru nad Troickim na 3:1. Viktor je dobio prvi meč u Indijan Velsu, a preostala tri pripala su Berdihu. Ovo je bio njihov prvi meč na šljaci.

Dvoboj Češke i Srbije nastavlja se u subotu, dublom u kome će Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac odmeriti snage sa Františekom Čermakom i Lukasom Rosolom. Nedeljni program otvaraju Tipsarević i Berdih, a u petom meču sastaju se Troicki i Štepanek.

Bolji iz praškog duela u polufinalu će igrati protiv pobednika susreta Argentina - Hrvatska.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja

    6. april 2012 | 22:49

    Bravo za naslov! :D

  • Luka

    8. april 2012 | 17:12

    Bez obzira na rezultat BRAVO JANKO!!!!!!!!!!!

  • Mari gubi sa 2:1 u setovima, ali ga je mrak omeo da preokrene meč (FOTO) | Saznajmo.net

    24. maj 2016 | 04:48

    […] koji nije omiljen u Srbiji zbog srednjeg prsta kojim je počastio Tipsarevića, je sjajno igrao na početku. Uzeo je po dva brejka u oba seta i neočekivano poveo sa […]

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA