ZABORAVI DA SI IKAD IGRAO DERBI: Ovo su najveći tragičari na mečevima Zvezde i Partizana! (VIDEO)

Pad koncentracije, nemogućnost da se odupru velikoj tenziji, nepažnja... Jedan od ovih detalja ili od svega po malo, bili su odlučujući faktori da pojedini igrači sebi prilepe etiketu tragičara derbija

  • 5

Derbi rađa junake. Oni su heroji svojih navijača ako daju najvećem rivalu gol, odbrane penal, izglednu šansu ili urade bilo šta šta što će presudno uticati da se protivnik pobedi, nadigra i ponizi. Njima pripada sva slava sa najveće utakmice našeg fudbala ako u tome uspeju.

O tome sanja svaki igrač Zvezde i Partizana.

DRINČIĆ: Vežbao sam slobodnjake i spreman sam da šutiram penal!

Derbi rađa i tragičare. I njih je bilo, ne zna im se broj. I oni su se "potrudili" da uđu u derbi almanahe, ali bi te trenutke svako od njih želeo što bre da izbriše iz sećanja.

Pad koncentracije, nemogućnost da se odupru velikoj tenziji, nepažnja... Jedan od ovih detalja ili od svega po malo, odlučujuće su uticali da pojedini igrači sebi prilepe etiketu tragičara derbija.

Mažić sudi večiti derbi! Da li znate koji mu je po redu?

U nastavku pogledajte pet najvećih kikseva igrača Zvezde i Partizana u prethodnih nekoliko sezona u derbijima, po našem izboru.

1. Slavoljub Đorđević - Utakmica tek što je krenula, a Partizan je poveo golom Moreire, koga je Kleo "spojio" sa golom. Ipak, svega toga ne bi bilo da Slavoljub Đorđević nije napravio neshvatljivu grešku, kada je pokušao da vrati loptu Stamenkoviću, a Brazilac pročitao njegovu nameru i u nastavku akcije proigrao Moreiru. Partizan je upravo zahvaljujući tom golu savladao Zvezdu u 139. derbiju.

2. Milan Obradović - Možda i najvažniju pobedu u prethodnoj, šampionskoj sezoni, Zvezdi je doneo defanzivac Partizana Milan Obradović - autogolom. Iskusni štoper je izgubio orijentaciju pred golom Stojkovića i savladao ga nespretnim udarcem glavom. Tako su crveno-beli odneli pobedu u 145. derbiju.

3. Darko Maletić - Veznog igrača navijači Partizana pamtiće najviše po neverovatnom propustu u 132. derbiju odigranom 2008. godine u komšiluku. Pri vođstvu crno-belih od 1:0 Maletić je trčao u kontri zajedno sa Moreirom, bili su potpuno sami pred golmanom Zvezde, i tada je usledila glupost Maletića - proigrao je usameljenog saigrača, koji se našao u ofsajdu i čitava akcija za dupliranje vođstva je propala. Zvezda je kaasnije postigla 4 gola i upisala ubedljivu pobedu.

4. Srđa Knežević - Borbeni defanzivac Partizana "proslavio" se u 137. derbiju, kao niko pre njega - autogolom i isključenjem! Uprkos tome crno-beli su uspeli da pobede Zvezdu efektnim golom Klea, koji je "poništio" loše veče saigrača.

5. Evandro, Ninković, Mijailović - Kada cveno-beli stave loptu na belu tačku - gol Partizana postaje začaran. Čak tri uzastopna penala promašivali su igrači Zvezde u duelima sa najvećim rivalom - i svaki put zbog toga su gubili utakmice. Brazilac Evandro je pogodio stativu u 141. derbiju koji je Partizan dobio rezultatom 2:0, a u onoj neverovatnoj utakmici odigranoj prethodnog proleća - u roku od samo desetak minuta igrači Zvezde promašili su još dva penala!

Sve o 148. Večitom derbiju možete pratiti OVDE.

(M.B)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA