Zvezda povela protiv Cedevite, Vilijams nula poena!

Zvezdin prvi korak ka tituli regionalnog prvaka

  • 16

Ako se po jutru dan poznaje, Zvezda je trofej ABA lige osvojila pobedom nad večitim rivalom Partizanom u napornoj i neizvesnoj polufinalnoj seriji.

Jer, demoliranjem Cedevite u većem delu prvog meča finala regionalnog takmičenja crveno - beli su obavili važan uvod za nastavak finalne serije.

Zahvaljujući odličnom startu meča i prvom poluvremenu Zvezda - Cedevita 68:59 (24:9, 18:15, 12:20, 14:15), za 1:0 u finalu ABA lige.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Tim Dejana Radonjića u na momente uzavreloj atmosferi Derbija predvodili su Luka Mitrović sa 18 poena i Boban Marjanović sa 15.

Zvezdin uragan iz prvog poluvremena delovaao je kao da će potpuno da oduva Cedevitu, ali od rezultata 47:27, tim iz Zagreba je uspeo da se podigne i stigne do 47:47.

Tada je na scenu stupio Maik Cirbes, kao i Branko Lazić, koji su važnim poenima, održavali Zvezdu u rasponu od 8 do 12 poena prednosti.

Loša stvar je što se nemački centar u jednom duelu požalio na bol u kolenu zbog čega je otišao na klupu i nije se vraćao.

Zagrepčani više nisu prišli na pet poena zaostatka, bez obzira što je Zvezda bila slabija u napadu, naročito Markus Vilijams, koji je završio meč sa NULA poena.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Drugi meč serije igra se u nedelju od 21 čas.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kvota 1.01

    25. april 2015 | 23:42

    Dobra borba, dobra Zvezda, bice ovde jos teskih meceva, Repesa je stari lisac, ima dobru ekipu, kad ih je krenuo sut stigli su nas na pristojnu razliku. Brine povreda Cirbesa a i Jovic je bio malaksao rece Radonja, tako da smo bas bili na Markusu koji je bio van meca. Sreca samo sto se Kalina nije povredio pri zadnjem skoku. Drago mi je sto se Jaka vratio, a Luka kapitenski bas kad treba, nadam se boljim partijama Dange, i doprinosu Djenke i Vilijamsa kao protv drugog hrvatskog tima u polufinalu.

  • Deonisious

    25. april 2015 | 23:43

    Dobro je Mitrović rekao. I Partizan i Zvezda su zaslužili da igraju u evroligi, odnosno u finalu Aba lige, ova Cedevita je nestvarno slaba u Beogradu.

  • Nikola delije

    25. april 2015 | 23:10

    Inace ja ga preterano volim kao igraca i sportistu...nije mu bio dan, ako neverujete, podsetite se kada je i dao 5 vezanih trojki u Evroligi protiv..nebitno..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA