Na Barsin šou u Kordobi sa osam golova, Ronaldo odgovorio het-trikom u Sevilji! (VIDEO)

Katalonci su ostvarili najubedljiviju pobedu sezone, ali i dalje imaju samo dva boda prednosti u odnosu na Real koji je slavio u Andaluziji zahvaljujući trostrukom strelcu Ronaldu

  • 6

Barselona "melje" sve redom! Samo nedelju dana posle demoliranja Hetafea (6:0), stigla je i najubedljivija pobeda u režiji Katalonaca ove sezone - 8:0 protiv poslednjeplasirane Kordobe! Ipak, i njen najveći rival Real iz Madrida je ostvario pobedu nad Seviljom 3:2 i zadržao samo dva boda zaostatka na tabeli.

Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo nastavljaju poteru na listi strelaca Primere.

SVE JE POČELO 1. MAJA: 10 godina od prvog Mesijevog gola za Barsu (VIDEO)

U velikoj formi je i Luis Suarez, trostruki strelac protiv Kordobe, a pored Argentinca i Urugvajca, golove su postigli još Rakitić, Pike i Nejmar.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Zanimljivo je da je rezultat meča do 42. minuta bio 0:0, a onda se upalila gol-mašina sa "Nou Kampa" i počela nemilice da trese mrežu nedoraslog rivala. Seriju je otvorio Rakitić, nastavio Suarez...

Ko da gol mora i da asistira: Ovom igrom je Barsa dala 6 komada Hetafeu (FOTO)

U drugom poluvremenu Barsa je rivalu koga je u prvom delu sezone pobedila 5:0 - dala čak šest golova!

Ovim porazom tim koji je u jednom delu sezone vodio srpski trener Miroslav Đukić, i matematički je ispao iz lige.

Katalonci sada mirno i puni samopouzdanja čekaju prvi meč polufinala Lige šampiona protiv Bajerna, jer su ponovo na pet bodova odstojanja od Reala, koga u subotu čeka težak izazov u Sevilji.

Real iz Madrida nije bio tako ubedljiv kao njihov glavni konkurent za titulu, ali jeste ostvario trijumf i zadržao zaostatak od samo dva boda za katalonskim timom na tabeli. Ronaldo je svojim het-trikom pokorio Sevilju 3:2.

Portugalac je ovako odgovorio Lionelu Mesiju koji ga je nekoliko sati ranije prestigao na listi strelaca Primere, ali se sada najbolji igrač planete vratio na prvo mesto sa golom viška u odnosu na Argentinca. Ronaldo je sada na koti od 42 pogotka, dok Mesi ima dva manje.

Portugalac je načeo protivnika u 36. minutu kada se odlično snašao i udarcem glavom iz neugodne pozicije poslao loptu u mrežu, a samo dva minuta kasnije je spremno reagovao na aistenciju Čičarita i bilo je 2:0 za "kraljevski klub". Ipak, domaćin se nije predavao i do poluvremena je smanjio zaostatak preko Bake iz jedanaesterca koji je skrivio Serhio Ramos.

Osmeh na lica navijača šampiona Evrope vratio je ponovo Ronaldo u 69. minutu posle centaršuta Bejla i sjajnog trzaja glavom, ali zebnju u srca istih navijača vratio Ibora, međutim, bilo je to sve što se dogodilo do kraja utakmice, tako da je situacija na tabeli ostala gotovo nepromenjena.

Atletiko Madrid i definitivno se oprostio od titule remijem bez golova protiv imenjaka iz Bilbaa, tako da izabranici Dijega Simeonea nisu uspeli da sačuvaju krunu koju su neočekivano osvojili prethodne sezone.

Primera 35. kolo:

Petak

Sosijedad - Levante 3:0

Subota

Kordoba - Barselona 0:8

(Rakitić 42, Suarez 45, 53, 88, Mesi 46, 80, Pike 65, Nejmar 85.p)

Atletiko Madrid - Atletik Bilbao 0:0

Sevilja - Real 2:3

(Baka 45+2(p), Ibora 79 - Ronaldo 35, 37, 68)

Dep. La Korunja - Viljareal 22.00

Nedelja

Espanjol - Rajo Valjekano

Hetafe - Granada

Valensija - Eibar

Malaga - Elče

Ponedeljak

Almerija - Selta

Tabela: Barselona 87, Real Madrid 85, Atletiko Madrid 76, Valensija 69(-1), Sevilja 69 ... Deportivo la Korunja 29(-1), Granada 25(-1), Kordoba 20.

Tabela:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojsi

    2. maj 2015 | 18:49

    Ova spanska liga treba da ima samo dva clana Real I Barsu.Ovo je smesno!

  • Deonisious

    3. maj 2015 | 00:20

    Neki ga nazivaju Retardo ali čovek može da igra kad oće. Ipak, Mesi je bolji.

  • Lego

    3. maj 2015 | 16:11

    Bojsi a zanimljivaja je engleska ili njemacka liga u kojoj je sve rijeseno prije 15 kola!??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA