Mejveder pobedio Pakjaa u ''borbi veka'' odlukom sudija posle 12 rundi!

Američki bokser i dalje je neporažen u profesionalnoj karijeri pošto je u ''borbi veka'' jednoglasnom odlukom sudija bio bolji od Filipinca

  • 14

Amerikanac Flojd Mejveder pobedio je Mani Pakjaa jednoglasnom odlukom sudija u borbi veka, kako su mnogi krstili duel dvojice boksera. Posle 12 rundi nije bilo nokauta, pa su arbitri doneli odluku, koja je bila ubedljivo na strani Mejvedera.

Sudijska trojka glasala je 118-110, 116-112 i 116-112, i tako pobedu dodelila 38-godišnjem Amerikancu, koji je ostao neporažen u profesionalnoj karijeri, a ovo mu je bila 48. pobeda. Pakjao je pretrpeo šesti poraz u karijeri i sada ima skor od 57 pobeda, šest poraza i dva remija.

''Borba veka'', kako su mnogi krstili boks meč između Flojda Mejvedera i Mani Pakjaa, razočarala je mnoge ljubitelje boksa. Nije bilo nokauta, a nije viđen ni spektakularan boks, kakav se očekivao.

Oba boksera počela su agresivno u uvodnim rundama, i pokušali su da uspostave dominaciju. Mejveder je ipak uspeo da nametne svoj ritam, i da defanzivnom borbom zadaje udarce Filipincu nakon njegovih promašaja. Pakjao je bio agresivniji, ali je više promašivao, što je Mejveder kažnjavao i ostvario prednost na startu. Pakjao je u nekoliko rundi pokazao svoje umeće i u njima je bio bolji bokser i zadao je ozbiljne udarce Mejvederu.

Meni je u kasnijim rundama pokušavao da nadoknadi propušteno i da pokušvao je da nokautira Mejvedera, ali mu to nije pošlo za rukom, pa je u kontrama Američkog šampiona pretrpeo ozbiljnu štetu.

Mejveder je pobedom došao do titule prvaka sveta u VBO, VBA, VBC i ''The ring'' objedinio pojase u velter kategoriji.

Publika, koja je papreno platila da posmatra ''borbu veka'' bila je razočarana viđenim, i to je demonstrirala zvižducima, koje je uputila Mejvederu tokom pobedničkog govora.

U jednom je borba zaista bila borba veka - medijskoj pompi koja se oko nje podigla, kao i astronomskim novcem koji se vrteo oko nje. Bokseri su posle meča podelili po 230 miliona dolara.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Урош

    3. maj 2015 | 13:24

    Федор - Оборио светског првака за 36 секунди. Тајсон - Оборио светског првака у првој рунди. Борба века - смарање 12 рунди, јер нико не сме да ризикује.

  • ..M@skulin

    3. maj 2015 | 09:38

    ..zvizduci Mejvejderu citave hale u Las Vegasu su ustvari pokazatelj ko je istinski pobjednik! Jer ,Las Vegas je u Americi,a Mejveder je Amerikanac? A trpi zvizduke na svom tlu!? Zbog cega?

  • Lesko

    3. maj 2015 | 09:45

    Gledao sam, nista posebno. Ustao sam za dzabe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA