ČELSI JE ŠAMPION ENGLESKE: Folirant Azar doneo titulu posle nepostojećeg penala, Siti jedva! (VIDEO)

Belgijanac je prevario sudiju da pookaže na belu tačku, a iako nije bio precizan spremno je naleteo na odbitak i smestio loptu u mrežu što je doneo odlučujuću pobedu njegovom timu u borbi za titulu

  • 6

Čelsi je novi šampion Premijer lige! Žoze Murinjo je ispunio obećanje dato po povratku na "Stamford bridž" da će već u drugoj sezoni osvojiti titulu prvaka Engleske i to je ostvario. Njegovi momci su suvereno došli do pehara namenjenog najboljem na Ostrvu i to tri kola pre kraja šampionata trijumfom nad Kristal Palasom 1:0.

"Plavci" su tako došli do nedostižnih 16 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Mančester Siti, kome je ostala utakmica manje, ali sigurno je da ne mogu da stignu ovoliku bodovnu prednost. Ovo je peta titula londonske ekipe u njihovoj istoriji, a četvrta otkako je gazdovanje preuzeo Roman Abramovič.

Trenutak odluke u najvažnijem meču ove sezone desio se u 44. minutu kada je Eden Azar uspeo dobro da odglumi pad u šesnaestercu gostiju sa "Selhrst parka" i prevari arbitra da dosudi najsttrožu kaznu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Sam Belgijanac je preuzeo odgovornost na sebe da izvede penal i to je učinio veoma loše, pošto mu je golman Palasa odbranio, ali je Azar ostao pribran i spremno dočekao odbitak i glavom poslao loptu u mrežu. Taj rezultat je ostao na snazi do samog kraja, te je posle poslednjeg sudijskog zviduka počelo veliko slavlje na "Stamford bridžu".

Čelsiju je ovo drugi pehar osvojen ove sezone, jer su prethodno trijumfovali u Liga kupu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Naravno, nikako ne smemo zaboraviti da su veliki udeo u titulu imali i dvojica srpskih reprezentativaca Branislav Ivanović i Nemanja Matić koji su samo nastavili niz Srba koji osvajaju titule u Premijer ligi, jer već osam godina zaredom neki od naših igrača podiže trofej namenjen najboljem u Engleskoj.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Važna tri boda u borbi za direktan plasman u Ligu šampiona osvojio je Mančester Siti i to u Londonu. Stradao je Totenhem zahvaljujući Kun Agueru koji je pogodio mrežu Ljorisa na isteku pola sata igre. Vredi pomenuti da je čitav meč za građane odigrao srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov.

Premijer liga, 35. kolo:

Subota

Lester – Njukals 3:0

Aston Vila – Everton 3:2

Liverpul – KPR 2:1

Sanderlend – Sautempton 2:1

Svonsi – Stouk 2:0

Vest Hem – Barnli 1:0

Mančester junajted – VBA 0:1

Nedelja

Čelsi – Kristal Palas 1:0

(Azar 45)

Totenhem – Mančester siti 0:1

Ponedeljak

Hal – Arsenal 21.00

Tabela: Čelsi 83, Mančester Siti 70, Arsenal 67(-2), Mančester junajted 65, Liverpul 61 … Sanderlend 33(-1), KPR 27, Barnli 26.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДУШАН КРАИШНИК Б.Л

    3. maj 2015 | 18:10

    Честитам ,Ал мислим после десет задњи утакмица нису заслужили!!!мада су мој клуб

  • Spectamus

    3. maj 2015 | 17:40

    Bravo plavi!

  • SAMOSTALNI CAR

    3. maj 2015 | 16:46

    C3dtitam

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA