Treća sreća i prva prava titula za Matića: Za jednu igrao 41 minut, drugu primio poštom!

Srpski reprezentativac jedan je od najzaslužnijih što je Čelsi najbolji tim u Engleskoj

  • 2

Put od trnja do zvezda prešao je Nemanja Matić i napokon sve naplatio na meču sa Kristal Palasom u kom je njegov Čelsi slavio minimalnim rezultatom i osvojio šestu titulu prvaka Engleske.

Šesta za Plavce, a prva prava za srpskog reprezentativca. Kažemo prava jer je Matić 2010. godine već osvojio titulu sa Čelsijem, a 2014. sa Benfikom. Međutim, tokom svog prvog boravka na Stamford Bridžu igrao je samo 41 minut, dok je Luž napustio na zimu, a Benfika se na kraju okitila titulom.

Stigao je u Čelsi iz Košica 2009. godine, ali ga je povreda omela da debituje sve do polovine novembra kada je u 69. minutu ušao protiv Vulverhemptona. Kasnije je odigrao još protiv Vigana da bi se preselio u Bastiju na šest meseci. Usledio je put u Benfiku odakle se vratio u januaru 2014. godine, ali ga bivši klub nije zaboravio kada su slavili titulu.

- Poslali su mi medalju poštom i bio sam veoma srećan - rekao je Matić tada i najavio nešto slično sa Čelsijem. Na kraju mu se želja i ispunila.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Ovo je poseban osećaj za mene. Odigrao sam gotovo svaku utakmicu ove sezone i jako sam srećan zbog uspeha kluba, navijača i mojih saigrača. Ostalo nam je još tri utakmice kako bismo i zvanično postali šampioni. Bilo nam je jako važno da osvojimo prvenstvo već sada, jer uvek je najbolje završiti sav posao kad već imate priliku.

Matić je ove sezone odigrao 33 utakmice za Čelsi, a postigao je samo jedan gol u prvenstvu protiv Evertona. Ukupno 2.913 minuta i jedan crveni karton protiv Barnlija. U Ligi šampiona je dva puta tresao mrežu. jednom protiv Maribora i jednom protiv Sportinga.

Sa Košicama je osvajao Kup, sa Čelsijem FA Kup te 2009. i ove godine Liga Kup.  Isto takmičenje je osvojio i sa Benfikom 2012. godine, a igrao je još i finale Lige Evrope gde je upravo poražen od Čelsija.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA