PRAVO U LICE: Mari rekao najvećem provokatoru među teniserima da ga svi mrze! (VIDEO)

Iznerviran postupkom Lukaša Rosola poznatog po tome da voli da provocira protivnike na mečevima, Britanac je odlučio da mu kaže u lice sve ono što se šuška po kuloarima na ATP turu

  • 7

Endi Mari je uspeo po prvi put u karijeri da trijumfuje na jednom turniru koji se igrao na šljaci, ali incident koji je uzdrmao svet tenisa i izazvao pravi mali skandal dogodio se na njegovom četvrtfinalnom meču u Minhenu protiv Lukaša Rosola.

Češki igrač koji je poznat po tome da voli da provocira protivnike pokušao je istu stvar da uradi i Britancu kada ga je posle pauze između gemova namerno ramenom zakačio i to tačno ispred sudije u stolici.

Mari je tada samo pogledao sudiju, da bi nekoliko minuta kasnije odlučio ipak da reaguje i kaže Rosolu u lice ono što ima.

- Niko te ne voli na ATP turu! Svi te mrze - rekao je Mari Čehu koji se na to samo nasmejao, dok je publika na tribinama negodovala.

Ovo svakako nije tajna i otkako se pojavio u profesionalnim vodama poznato je da upravo zbog njegovog ponašanja na mečevima, veliki broj drugih tenisera "ne miriše" Rosola, ali se to do sada uglavnom šuškalo po kuloarima, dok Britanac nije odlučio da progovori javno o tome. Mari je dobio ovaj meč u tri seta, a nakon njega je govorio i na konferenciji za novinare kasnije.

- Nije mi bilo jasno zašto me je odgurnuo, ali dobro se zna da taj igrač nije nešto cenjen. Pre dve nedelje je odbio da se rukuje na mreži sa Garsijom - Lopezom. Ja nikada nisam imao problem sa njima, ali mi drugi kažu da jesu. Uraditi to je veoma glupo i to sam mu rekao kada mi se izvinio kasnije u svlačionici. Samo me je još više motivisao svojim potezom. Istina je da nije trebalo da kažem to što sam rekao, ali otac me je naučio da se branim kada me neko napadne - ispričao je Mari.

Što se tiče okršaja između Rosola i Garsije - Lopeza na turniru u Bukureštu, tu moramo stati na stranu češkog igrača koji jeste bio pružio ruku na mreži, ali Španac ju je odbio, verovatno iznerviran nekim njegovim potezom na meču, a kasnije kada je ipak odlučio da je pruži, Rosol je odbio rukovanje.

Još jedan o Rosolovih incidenata je bio i na Vimbldonu prošle godine kada je u meču protiv Nadala namerno porušio flašice  sa vodom španskom igraču, a pre dve godine je isto kao i sada Marije namerno ramenom udario i "kralja šljake, takođe na gren slemu u Londonu.

TRIK NIJE UPALIO: Rosol oborio Nadalu flašicu sa vodom, ali nije ga poremetio! (VIDEO)

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA