ZABRANJENO ZA SRBE: Danci ne daju karte našim navijačima i tvrde da im se ovo dešava prvi put u istoriji!

Danski savez ovakvu odluku obrazložio činjenicom da FSS nije mogao da garantuje za bezbednost svojih navijača

  • 25

Do početka kvalifikacione utakmice između fudbalskih reprezentacija Danske i Srbije ostalo je nešto više od mesec dana (13. jun), a psihološki rat uveliko traje. Razlog leži u tome što je domaći savez objavio da srpski navijači neće moći da kupe karte za ovaj meč.

Dok jedni smatraju da je to osveta za Beograd, kada je Srbija suspendovana posle nereda sa Albanijom, gde 300 danskih navijača nije moglo da gleda meč, iz ove skandinavske zemlje stiglo je objašnjenje i loptu prebacuju na FSS.

- Obaveštavamo vas da srpski navijači uopšte nisu u mogućnosti da kupe kare. Prvi put u našoj istoriji nismo uspeli da dobijemo podršku gostujućeg saveza da prihvati odgovornost za sopstvene navijače. Zato su ulaznice za meč Danska - Srbija rezervisane samo za danske navijače. Gledaoci koji dođu da bodre Srbiju biće udaljeni - stoji u saopštenju danskog saveza upućeno srpskom sportskom društvu ''Nikola Tesla'' iz Hamburga.

Generalni sekretar FSS Zoran Laković pokušao je da objasni ovu situaciju.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Mi od 2010. godine i Đenove više ne vodimo organizovano navijače, ne trebujemo karte, niti ih prodajemo u Srbiji. Uzeli smo samo 150 ulaznica za sponzore i prijatelje saveza koji će biti u Danskoj. Mi smo pod kaznom i ne smemo da preuzmemo rizik oko gostovanja navijača, a Danci žele da skinu svaku odgovornost sa sebe. Možda je ovo i podgrevanje atmosfere uoči meča - jasan je bio Laković.

Podsetimo, Srbija se nalazi na deobi poslednjeg mesat grupe I sa Jermenijom. Obe ekipe imaju samo 1 bod, ispred su Albanci i Dansi sa po 7, dok je u samo vrhu Portugal sa 9 bodova.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sergej Danilovič

    5. maj 2015 | 10:02

    Pa ljudi čuvaju svoju imovinu od naših "navijača"

  • Goks

    5. maj 2015 | 08:02

    Kakve veze ima dali imali karte ili ne kad ce biti itako igra za plakanja....nemamo tim, nemamo borbu, nemamo taktiku, nemamo napad , bas nista kvalitetno u repki nemamo pa man ni karte ne trebaju.

  • Realno

    5. maj 2015 | 08:25

    Skroz ispravna odluka. Kad naučimo da se na utakmicu ide da bi se uživalo u sportu, onda neka nas puste. Naši navijači se ponašaju kako kad vam nevaspitano i razmaženo dete dodje u goste.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA