Berdih i Štepanek doneli vođstvo Česima 2:1

Očekivana promena dubla u kojem su nastupili najbolji češki teniseri bila je pogubna po Zimonjića i Bozoljca - 3:0 (6:4, 6:2, 7:6)

  • 0

Češka je samo protokolarno prijavila Františeka Čermaka i Lukaša Rosola na žrebu za meč četvrtfinala Dejvis kupa sa Srbijom u Pragu. To se pokazalo kao dobar potez domaćina, pošto su se Nenadu Zimonjiću i Iliji Bozoljcu suprotstavili dvojica najboljih domaćih tenisera i uigrani par Tomaš Berdih i Radek Štepanek.

Pobedom 3:0 (6:4, 6:2, 7:6) Česi su poveli drugog dana četvrtfinala Dejvis kupa protiv Srbije 2:1.

Iako su obojica igrali prvog dana, a igraće i sutra, u danu odluke Češka posle 1:1 ništa nije prepustila slučaju, pa je na šljaku dvorane "O2" poslala igrače koji su u paru ostvarili pobedu i u Beogradskoj areni pre dve godine protiv Zimonjića i Novaka Đokovića. Tada je Srbija pobedila u polufinalu 3:2, a u finale ju je odveo Janko Tipsarević pobedom protiv Štepaneka u petom meču 6:0, 7:6 (8:6), 6:4.

Prvi set su svi započeli sigurno, ali su do prvog brejka stigli Česi na servis Zimonjića, pošto su se bolje snašli na mreži. Uspeli su ipak Srbi da uzvrate u osmom gemu za izjednačenje 4:4, ali su već u sledećem opet dopustili domaćinima da se domognu još jednog brejka i u sledećem gemu serviraju za vođstvo 1:0.

Posle solidna uvodna dva gema drugog seta, Zimonjić i Bozoljac neočekivano su stali u trećem. Posle tačno sat vremena igre, Česi su imali nedostižnu prednost u drugom setu 4:1, a potom i 5:1 zbog neshavtljivih promašaja zicera naših momaka. U sledećem setu imali su i brejk lopte, ali iskusni Berdih nije dozvolio bilo kakav preokret i uveo je meč u odlučujući set.

Iskoristili su Ziki i Ilija u trećem setu malo opušteniju igru Čeha, koji su mislima već bili u sutrašnjem danu, i poveli 2:0. U narednom, dugom gemu, Česi su imali čak šest brejk lopti, ali su naši momci odolevali i potvrdili brejk za 3:0. Česi ipak nisu stajali, pa su Zimonijć i Bozoljac gotovo rešeni gem ubrzo izgubili. U taj-brejku su ipak  Česi bili koncentrisaniji i postavili imperativ Tipsareviću i Troickom u sutrašnjim mečevima.

Dan odluke sutra počinje u 13 časova mečom između Tipsarevića i Berdiha, a zatim bi trebalo da igraju Štepanek i Troicki.

Pobednik u polufinalu (14-16. septembar) igra sa uspešnijim iz meča Argentine i Hrvatske u Buenos Ajresu. I tamo je 1:1.


(Telegraf.rs / Foto: TSS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA