Serija A - Jovetić razbio Milan i pokvario povratak Kasana! (VIDEO)

Crnogorski dao i namestio gol u senzacionalnom trijumfu Fiorentine na "San Siru". Inter opet zastao, debakl Rome u Lećeu

  • 0

Milan je ispao iz Lige šampiona, a danas je napravio veliki korak unazad ka odbrani titule u Seriji A. Fiorentina predvođena Stevanom Jovetićem šokirala je "roso-nere" na "San Siru" i nanela im poraz od 1:2, kojim bi Juventus u slučaju trijumfa u Palermu opet obezbedio prvo mesto na tabeli.

Malo ko je mogao da očekuje da će "ljubičasti" iz Firence uspeti da urade nešto više protiv šampiona na njegovom terenu. I verovatno i ne bi da nemaju sjajnog Stevana Jovetića. Prvo je na početku drugog poluvremena sjajno izbegao of-sajd zamku, izašao sam pred Abijatija i rutinskom završnicom izjednačio rezultat. Prethodno je Milan poveo golom Ibrahimovića iz više nego sumnjivo dosuđenog penala, jer start Nastasića nad Lopezom nije bio za najstrožu kaznu. 

Kada se očekivalo da Milan sve karte baci na napad, usledio je novi šok. Jovetić je opet izigrao odbranu "milaneza" i asistirao rezervisti Amauriju za šokantnih 1:2! Milanu nije pomogao ni ulazak Antonija Kasana, koji se vratio na teren posle sedam meseci. Sada Juventus opet ima šansu da preuzme lidersku poziciju. Matija Nastasić je odigrao ceo meč i bio zapažen u duelima sa Ibrahimovićem i kompanijom, dok je Adem Ljaljić zamenjen u 77. minutu.

Nije ovo definitivno bio dan za velike klubove u Italiji. Inter je protiv Kaljarija uzeo samo bod, a Roma je deklasirana u Lećeu.

Novi trener - stare navike. U drugom meču na klupi Intera, Andrea Stramaćoni već je imao priliku da se uveri kakav karakter ima njegov tim. Remizirali su (2:2) u Trstu protiv Kaljarija i sve su dalje od mesta u evrokupovima. Kaljari je poveo prelepim golom Astorija posle kornera. Ali, samo minut kasnije, Milito je bio najsnalažljiviji pred golom domaćih i iz okreta pogodio mrežu Avramova. U 61. minutu Pinilja je opet vratio "sardinere" u vođstvo, pošto je ostao sam na drugoj stativi pred golom Intera. Ali, od silnog ushićenja je napravio glupost. Prilikom proslavljanja gola skinuo je dres i zaradio drugi žuti karton, odnosno isključenje. Inter je brojčanu nadmoć iskoristio samo da izjednački. Kambijaso se priključio napadu iz drugog plana i pored dvojice štopera Kaljarija sa pet metara pogodio gol. Dejan Stanković zamenjen je sredinom drugog poluvremena.

Roma je doživela katastrofu u Lećeu. Na stadionu na kojem nikada do danas nisu imali poraz, izgubili su čak 4:2 od ekipe koja je jednom nogom u Seriji B. Brzonogi Kolumbijac Murijel i iskusni strelac Di Mikele su sa po dva gola izbušili mrežu "vučice" i zagorčali život često kritikovanom Luisu Enrikeu. Tek pred kraj meča Rimljani su ublažili poraz golovima mladih Lamele i Krkića.

Udineze je pobedom nad Parmom 3:1 konačno prekinuo seriju loših rezultata, a junak meča bio je reprezentativac Gane Asamoa.

SERIJA A 31. KOLO

Ćezena - Bolonja 0:0

Kjevo - Katanija 3:2

(Bredli 6, Pelisije 20 penal, Paloski 51 - Andreoli 32 autogol, Almiron 85)

Milan - Fiorentina 1:2

(Ibrahimović 31 penal - Jovetić 47, Amauri 89)

Novara - Đenova 1:1

(Maskara 68 - Palasio 7)

Kaljari - Inter 2:2

(Astori 5 - Pinilja 61 - Milito 6, Kambijaso 64)

Udineze - Parma 3:1 

(Asamoa 45, 90+2, Di Natale 56 - A. Lukareli 84)

Leće - Roma 4:2

(Murijel 22, 49, Di Mikele 44, 56 penal - Krkić 88, Lamela 90)

Atalanta - Sijena 1:2

(Skeloto 9 - Larondo 13 penal, Destro 90+1)

Palermo - Juventus (18.30)

Lacio - Napoli (21.00)

TABELA: Milan 64, Juventus (-1) 62, Lacio (-1) 51, Udineze 51, Napoli (-1) 48, Roma 47, Inter 45, Katanija 43, Kjevo 42, Palermo (-1) 39, Sijena 39, Kaljari 38, Atalanta 37, Bolonja 37, Fiorentina 36, Parma 35, Đenova 35, Leže 31, Novara 25, Ćezena 20

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA