Trenirao satima kao lud dok je bio u Zvezdi: Stojaković otkriva kako je postao najbolji šuter sveta!

Proslavljeni reprezentativac naše zemlje pričao je o počecima svoje karijere i tome koliko je trenirao kao klinac da bi postao jedan od najboljih šutera sveta

  • 6

Predrag Peđa Stojaković gostovao je u emisiji Veče kod Ivana Ivanovića, gde je po prvi put pričao za srpske medije a da u pitanju nisu bili intervjui i izjave posle utakmica. On je pričao i o delu karijere koji je proveo u Crvenoj zvezdi.

On je pričao o karijeri u NBA ligi, gde je bio jedan od najboljih šutera svih vremena, a u emisiji je otkrio i zašto nije osvojio i treći put tekmičenje na ol staru u šutiranju trojki.

Takođe, prisetio se najvećih uspeha koje je ostvario sa reprezentacijom Srbije i kakva je atmosfera krasila tim koji je u dve godine osvojio evropsko i svetsko zlato 2001. u Istanbulu, i 2002. godine u Indijanapolisu.

TA SRPSKA LUDOST NAS JE VODILA DO TITULA: Stojaković se priseća najvećih uspeha sa reprezentacijom!

On je obelodanio i kako je, još na početku svoje karijere u Crvenoj zvezdi, bio opsednut treninzima i da je po 5-6 sati dnevno provodio na treninzima.

- Moj najveći kvalitet bio je volja za radom. I kad sam došao u Zvezdu, tadašnji trener nam je utulio u glavu da bez rada nema rezultata. Opsednut sam bio radom, jer sam uvek mislio da će mi trening dati dobre rezultate. U Zvezdi sam treninrao po pet-šest sati dnevno. U NBA sam malo smanjio, navikao sam se na bolji život - kroz smeh je rekao Peđa.

Foto: wikimedia/Keith Allison Foto: wikimedia/Keith Allison

Nekolicina srpskih reprezentativaca iz zlatne generacije sa početka novog milenijuma imali je problema sa FIBA pravilima, pa su godinama čekali da bi mogli da obuku dres sa nacionalnim grbom, a veliki broj njih bio je iz Zvezde.

- Ima to pravilo u FIBA da čekaš dve godine ako želiš da promeniš državljanstvo. Zoran Radojević i Duda Ivković borili su se za borili za nas sa grčkim državljanstvima. Tu su bili Tarlać, Gurović, Jarić, Vukčević... skoro svi iz Zvezde - rekao je Stojaković.

Voditelj, koji inače ne skriva da je navijač Crvene zvezde, ga je zatim pitao, kako to da je Partizan bio uspešniji, a toliko reprezentativaca je dala Crvena zvezda.

- Mi smo se bolje ostvarili u inostranstvu - odgovorio je Stojaković uz smešak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jedini Način

    9. maj 2015 | 06:48

    Omladino, da li je to čika Pedja rekao da je sve napravio mukotrpnim radom?? Mislite o tome...

  • Rajko

    9. maj 2015 | 00:50

    Cuj toliko reprezentativaca pet od dvesta...

  • Lamine

    8. maj 2015 | 23:52

    Sve je tu... Ime, veličina,grb kluba... Ali ne vredi... U eri spina ne može tastarom i grafikom da se uradi ono što je od sedamdesetih , pa naovamo neko radio na betonu i parketu. Džaba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA