Ovo Njujork nikada nije doživeo! Prvi fudbalski derbi u istoriji (VIDEO) (FOTO)

Odmah je pala prva prozivka

  • 1

Da li smo dobili novi, veliki gradski derbi koji će jednog dana, možda, da stane u red onih najvećih? Dobro, to teško, ali, za početak, Njujork makar može da se pohvali da je konačno dobio ono čime se odavno diče Beograd, London, Madrid, Lisabon, Atina, Đenova, Rim, Mančester, Glazgov, Rio, Sao Paulo i mnogi drugi megapolisi - gradski derbi!

Anrijeva sjajna asistencija sinu legende Arsenala (VIDEO)

Istorijski, prvi takav duel odigrali su u Nujorku ekipe Red Bula i novajlija u MLS ligi Njujork Siti, kome je ovo prva sezona u tamošnjoj ligi.

Slavio je stariji, Red Bul, rezultatom 2:1 golovima Bredlija Rajta-Filipsa, inače sina nekadašnjeg napadača Arsenala Iana.

Jedini gol za Siti, kluba čiji su vlasnici šeici koji drže i Mančester siti, postigao je Malins.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Ono što je možda više od rezultata obeležilo meč je sjajna atmosfera, kakva i priliči okršaju dva gradska rivala: fešta na kcatim tribinama, mnogo buke, navijanja i sve ono ostalo što je tipično za neki evropski derbi. Nedostajala je samo pirotehnika...

Za prvi duel sa gradskim rivalom, navijači Red Bula su spremili i koreografiju: Sliku patuljka koji simbolizuje Siti i poruku "Stigli ste 20 godina kasnije, nemate ni stadion".

Utakmica je odigrana na bejzbol areni gde svoje mečeve igraju Njujork Jenkiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mio

    11. maj 2015 | 18:45

    Nije ni bitno, ali "derbi" je odigran na Red Bulovom stadionu u Nju Dzerziju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA