Novinarska patka: Ronaldo nije donirao 7 miliona evra Nepalu!

Humanitarna organizacija ''Spasite decu'', demantovala je vest da je Ronaldo uplatio 7 miliona evra Nepalu, ali je zahvalila što je putem društvenih mreža skrenuo pažnju na situaciju

  • 5

Svetska humanitarna organizacija "Spasite decu" (Save the Children) demantovala je da je najbolji fudbaler sveta Kristijano Ronaldo donirao sedam miliona evra za pomoć porodicama pogođenim zemljotresom u Nepalu.

Ova informacija pojavila se prošlog petka, kada je Ronaldo preko društvenih mreža pozvao sve da se uključe i pomognu žrtvama tragedije, a svi svetski mediji objavili da je zvezda Reala donirala 7 miliona evra stradalima u Nepalu.

- Informacija koja se pojavila, da je Kristijano Ronaldo donirao novac odmah posle velike katastrofe, nije tačna. Posle drugog zemljotresa, koji je dodatno razorio zemlju, želimo da se zahvalimo Ronaldu i ostalim uticajnim ljudima, koji su pružili poršku i skrenuli pažnju svetske javnosti na situaciju u kojoj se nalaze deca i porodice u Nepalu - navodi se u sopštenju organizacije, koje prenosi Gardijan.

U katastrofalnom zemljotresu 25. aprila u Nepalu poginulo je više od 7.800 ljudi i povređeno nekoliko hiljada više.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA