Đoković u polufinalu Rima! Igrao se sa Nišikorijem!

Najbolji svetski teniser Novak Đoković pobedio je Keija Nišikorija sa 6:3, 3:6, 6:1 u četvrtfinalu Rima

  • 16

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale mastersa u Rimu pošto je pobedio Japanca Keija Nišikorija sa 6:3, 3:6, 6:1 u četvrtfinalnom duelu.

Novak se , ako se tako može reći, poigravao sa rivalom. Dobio je prvi set prilično lako, jer je vodio sa 4:0 na startu.

Drugi set je glatko izgubio sa 6:3, i dao nadu rivalu da može do iznenađenja. Međutim, onda je u trećem opet dodao gas i ponovo ga demolirao sa 6:1

Novak će polufinalu igrati Davidom Fererom, koji je dobio David Gofana u tri seta.

Slično kao u duelu protiv Brazilca Tomaza Belučija branilac titule bio je prinuđen dobro da zapne dok konačno nije srušio otpor protivnika.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Nišikori, trenutno šesti na ATP listi, očekivano je bio dostojan rival, međutim, ipak nedovoljno dobar da ugrozi pobedu srpskog asa.

Susret obeležen sa samo četiri brejka Ðoković je otvorio sigurno i zasluženo poveo u setovima, ali je u nastavku Japanac zaigrao mnogo angažovanije, odlično ga je i služio i servis, pa se činilo da bi mogao da da pomrsi račune prvom reketu sveta.

Od toga, međutim, nije bilo ništa. Ðoković je u trećem setu stabilizovao igru i potom krenuo u svom stilu, tako da Japancu jednostavno nije bilo spasa.

Dalji otpor Nišikorija prekinut je brejkom u četvrtom gemu za vođstvo od 3:1, pa je srpski teniser rutinski okončao borbu posle manje od dva sata igre, iskoristivši prvu meč loptu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Patriota

    15. maj 2015 | 18:34

    Čini mi se da sve mečeve igra sa 50-70% snage. Drugo imam utisak,a verovatno nisam u pravu,da Nole namerno igra po tri seta i da se u mečsvima sprema za RGS, jer tamo se igra u tri dobijena seta. Isprobava varijacije na temu! U svakom slučaju pobedjuje što je najbitnije. Rezultat se piše i pamti sve drugo zaboravlja.

  • Švedo

    15. maj 2015 | 22:37

    Mislim da je ovo što Nole radi malo i nehumano. On namerno gubi po jedan set da bi dao nadu protivniku. On ne želi da bide dominantanI da ovi drugi izgledaju kao početnici. Ne želi da ih ponizi ali nije u redu da im daje lažnu nadu. Momentalno je najbolji od najboljih za klasu.neverovatno kako se razvio u tako nadmoćnog igrača.

  • Zvezdan

    15. maj 2015 | 21:52

    Samo napred ponosu Srbije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA