CSKA jedva sačuvao 28 razlike protiv Fenera i osvojio treće mesto u Evroligi!

Neverovatan preokret Fenerbahčea u drugom poluivremenu nije bio dovoljan ekipi Želja Obradovića da se domogne trećeg mesta u Evroligi

  • 0

CSKA je pobedio Fenerbahče sa 86:80 u borbi za treće mesto. Velika drama viđena je u utakmici za treće mesto u Evroligi. CSKA je demolirao Fener u prvom poluvremenu, dok je u drugom bolji bio turski tim, koji je bio nadomak neverovatnog preokreta.

Vodili su Moskovljani sa čak od 28 razlike u prvom poluvremenu i delovalo je da ubedljivo grabe ka trećem mestu.

Fener je delovao totalno izgubljeno. U ekipi Željka Obradovića jedini je u prvom poluvremenu nešto uspevao Endru Gaudlok, međutim u drugom poluvremenu su pokazali neverovatnu partiju.

Uspeli su za petnaest minuta potpuno da se vrate u igru i da izjednače. Pored raspoloženog Gaudloka razigrao se MVP Evrolige, Nemanja Bjelica, takođe i Nikos Zizis.

Foto: Profimedia/Seskimphoto Foto: Profimedia/Seskimphoto

Bjelica je postigao veoma bitnu troju na malo više od dva minuta od kraja meča, i doneo je izjednačenje Fenerbahčeu.

Međutim u nastavku je Obradovićevu ekipu stao šut u nekoliko narednih napada, dok je CSKA pogađao sa slobodnih bacanja preko De Koloa i Džeksona, pa je ponovo došao na četiri razlike.

Bjelica je na minut do kraja postigao jedan poen sa slobodnih bacanja, a odmah u narednom napadu je Nikols na 39 sekundi do kraja postigao ključnu trojku i vratio šampionu Rusije veću prenost, koja je u tom trenutku iznosila šest poena razlike, i koju su do kraja uspeli da zadrže.

Moskovljane su predvodili Nando De Kolo sa 17, Dimitris Nikols je postigao 14, Džekson 12, dok je Hajns, koji je postigao 8 poena.

U redovima Fenerbahčea najefikasniji je bio Endru Gaudlok sa 24 poena, Bjelica je postigao 18, Zizis 12, dok je Bogdan Bogdanović postigao pet.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA