HRVATI U ČUDU: Dron sa suzavcem krenuo ka Maksimiru tokom derbija Dinamo - Hajduk!

U vreme dok su Dinamo i Hajduk igrali derbi, nepoznati počinioci podigli letelicu u blizini Maksimira

  • 1

Od famoznog meča Srbije i Albanije u kvalifikacijama za plasman na evropsko prvenstvo, dron je postao veoma popularno oružje u rukama onih koji žele da izazovu haos na sportskim priredbama, uglavnom na fudbalskim utakmicama.

Poslednji takav slučaj, srećom bezsupešan, stiže iz našeg komšiluka, iz Hrvatske, gde su nepoznati počinioci pripremili kvadrikopter opremljen suzavcem, koji su planirali da puste tokom najvećeg derbija između Dinama i Hajduka, odigranim na Maksimiru u subotu.

Policija je odgovorila na poziv da se čudan miris, koji peče za oči, širi u blizini stadiona i na terenu pronašla dron sa ostacima suzavca! Bespilotna letelica "zapela" je u rasadniku Šumarskog fakulteta!

- Sinoć oko 18.30 sati u Prilazu Slave Raškaj na Fakultetu šumarstva na tlu je pronađena bespilotna letelica. Okolnosti ovog događaja se utvrđuju, ali za sada to ne povezujemo sa utakmicom Dinama i Hajduka u Maksimiru - rečeno je Jutarnjem listu iz zagrebačke policije.

Upravo je drvo bilo razlog što oko 15 hiljada navijača nisu doživeli neprijatno iskustvo. Zasad anonimni pilot, očigledno, izgleda ne zna upravljati daljinskim pa je dron zabio u krošnju drveta. Letelica je pala i suzavac se aktivirao pred Maksimirom.

- Očekujem od policije da nakon uviđaja i potrebnih veštačenja obavestićemo javnost o čemu se radi i da se sprovede kriminalističko istraživanje o pozadini čitavog slučaja - izjavio je direktor Dinama Krešimir Antolić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA