Rađen nije uložio žalbu! Možda mu kazna za doping neće biti maksimalna?

Očekuje se da će FINA konačnu odluku doneti u toku nedelje, možda već u ponedeljak

  • 0

Prema najnovijim nezvaničnim informacijama, vaterpolo reprezentativac Srbije Nikola Rađen nije podneo žalbu Svetskoj vaterpolo organizaciji povodom preliminarnih rezultata na doping testu, na kom je pao pošto je bio pozitivan na kokain nakon utakmice u februaru između Španije i Srbije.

Očekuje se da će FINA u toku sledeće nedelje doneti odluku o kazni za vaterpolistu Olimpijakosa, prenose "Novosti".

- Odluka se po pravilu donosi 10 dana od privremene informacije. Suštinski, presudu bi mogli u ponedeljak da donesu, ali od njihove administracije zavisi kada će je i zvanično objaviti. Oni imaju pravo i da zakasne u donošenju odluke - rekao je dr Nenad Dikić, predsednik Odbora za doping kontrolu Antidoping agencije Republike Srbije.

RAĐEN: Ne oglašavam se do kraja postupka za doping!

Ukoliko se potvrdi maksimalna kazna od četiri godine, to bi značilo i kraj Rađenove karijere, ali ako 30-godišnji igrač bude dokazao da kokain nije koristio kao stimulans, kazna bi mogla da bude i manja.

Rađen je trenutno u Atini, a očekuje se da se po objavljivanju presude oglasi saopštenjem ili da sazove konferenciju za novinare, na kojoj bi objasnio svoj postupak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA