Pada kvota na Đokovića u Parizu: Pred nama je najizvesniji Rolan Garos ikada?

Posle trijumfa u Rimu srpski teniser važi za apsolutnog favorita za osvajanje Pariza

  • 11

Trenutni odnos snaga u svetskom tenisu je takav da se može svesti na samo jedno pitanje - može li iko stati na put Novaku Đokoviću?

I stvarno, srpski igrač nikada u svojoj karijeri nije bio toliko dominantan naspram konkurenata kao što je sada, što je potvrdio i trijumfom u Rimu. Srpski as je i pre Mastersa u španskoj prestonici bio određen za prvog favorita za osvajanje Rolan Garosa, sa kvotom 2, koja je u međuvremenu, zbog uspeha u Madridu, pala na 1,8!

ĐOKOVIĆ SAHRANIO FEDERERA: Svetski mediji bruje o Novaku, madridski prednjače! (FOTO)

Pred Novakom je sada izazov karijere, jer drugi Grend slem sezone to svakako jeste za njega. Njegova opsesija! Zbog toga što je jedini turnir "velike četvorke" koji nedostaje u sve bogatijoj kolekciji trofeja našeg najboljeg tenisera svih vremena.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Pre starta Otvorenog prvenstva Francuske Novak je na osnovu svega što prikazuje u poslednje vreme, s pravom proglašen za apsolutnog favorita za osvajanje pehara, čak mu se daju mnogo veće šanse nego Nadalu, iako je Španac u prethodnoj deceniji delovao kao supermen za sve ostale svaki put kad bi izašao na šljaku u Gradu svetlosti.

Đoković dominirao u Rimu, a Federer smanjio zaostatak za njim!

Španac je, odsetimo, od poslednjih deset turnira na Garosu, osvojio neverovatnih devet!

Kvote u Vilijam Hilu: Đoković 1,8. Rafael Nadal 3,75, Endi Mari 9, Kei Nišikori 17, Rodžer Federer 21, Sten Vavrinka 26...

Kvote u Bwinu: Đoković 1,85, Nadal 4,2, Endi Mari 8, Nišikori i Federer 21...

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ali Nadal od povratka na teren više nije igrač koji je harao na zemlji. Samo ove godine je već pretrpeo pet poraza na omiljenoj podlozi, pa se više ne može pričati o njegovoj superiornosti.

I takav Nadal je, sudeći prema kladionicama, i dalje najveća pretnja Srbinu, a posle njega tu su Mari, Nišikori i, zanimljivo, tek posle Japanca Rodžer Federer, koji se nalazi tek na četvrtoj poziciji favorita za osvajanje Pariza.

Nadal se neće boriti za titulu u Rimu!

Svima njima će, kako stvari stoje, biti potrebno mnogo energije, znanja, veštine, snage i sreće da zaustave Novaka. Neki teniski fanovi su u šali prokomentarisali da će Novakovim rivalima za to biti potrebno mnogo jače "oružje" od reketa, kao na primer bejzbol palica, jer jedino tako mogu sprečiti Srbina da ode do trona.

Poslednjih 10 finala Roland Garosa

2005 - Rafael Nadal - Mariano Puerta 3:1

2006 - Rafael Nadal - Rodžer Federer 3:1

2007 - Rafael Nadal - Rodžer Federer 3:1

2008 - Rafael Nadal - Rodžer Federer 3:0

2009 - Rodžer Federer - Robin Soderling 3:0

2010 - Rafael Nadal - Robin Soderling 3:0

2011 -  Rafael Nadal - Rodžer Fedrer 3:1

2012 - Rafael Nadal - Novak Đoković 3:1

2013 - Rafael Nadal - David Ferer 3:0

2014 - Rafael Nadal - Novk Đoković 3:1

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aki

    19. maj 2015 | 11:51

    Zbog uspeha u Rimu, ne u Madridu.

  • NOLE

    19. maj 2015 | 14:48

    I prosle godine je bio favorit pa znamo sta je bilo u finalu... I prosle godine su ga kladionice dizale ...bilo je 1,85 da osvaja..na nadala je bilo 2,60...ista prica i ove godine... Samo hocu reci da ne trcimo pred rudu...korak po korak...pozz

  • Bojan

    19. maj 2015 | 15:18

    Doslo je vreme za naplatu!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA