Zbog ovoga je Đenova ostala bez licence za Evropu, šta tek Zvezda da očekuje?

Klub iz Italijanske luke ispašta zbog propusta na stadionu * Otvorila se šansa za Sampdoriju, ali i za Inter i Torino

  • 2

Fudbalski Savez Italije saopštio je imena klubova Serije A koji ispunjavaju uslove da naredne sezone igraju evropska takmičenja - i među njima nije Đenova!

Iako je klub iz luke trenutno šesti, i takmičarski, za sada, dva kola pre kraja, ispunjava uslove da igra kvalifikacije za Ligu Evrope, dobio je zabranu od strane nacionalnog saveza da u narednoj takmičarskoj godini izađe u Evropu.

Naime, stadion koji su Đenovljani prijavili za takmičenje, Luiđi Feraris, nije doteran po strogim standardima UEFA, a s obzirom na to da klub nije u propisanom roku rekonstruisao sporni deo, niti je prijavio alternativnu opciju, usledila je suspenzija.

Drugi klub iz Đenove, Sampdorija, nema tih problema, jer je prijavila stadion Sasuola kao mesto domaćinstva u Evropi, ali ekipa našeg trenera Siniše Mihajlovića će do kraja sezone rezultatski morati da se izbori za mesto u Evropi, za koji sada, kada je iskljuljučena Đenova, konkurišu i Inter i Torino, kao najozbiljniji kandidati za to mesto, poslednje koje garantuje izlazak u Evropu.

Ako je FS Italije ovako bio nemilosrdan prema Đenovi, šta tek da očekuje Zvezda, koja ima daleko većih problema od neuređenog dela stadiona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA