ČUKARIČKI OSVOJIO KUP SRBIJE! Zvezdino dete srušilo Partizan u finalu za istorijski trijumf "brđana"! (VIDEO)

Ekipa sa Banovog brda osvojila je prvi trofej u klupskoj istoriji, a igrač odluke bio je Slavoljub Srnić đak omladinske škole Crvene zvezde koji je u 39. minutu postigao jedini pogodak na meču

Istorija je ispisana! Čukarički je osvajač kupa Srbije u sezoni 2014/2015. "Brđani" su u finalu savladali šampiona države Partizan 1:0 i osvojili prvi veliki pehar u klupskoj istoriji.

Junak pobede je nekadašnji omladinac Crvene zvezde Slavoljub Srnić koji je postigao jedini pogodak na meču u 39. minutu prvog poluvremena i tako doneo ogroman trijumf svom timu koji je zasluženo slavio protiv crno-belih.

Dići će se verovatno polemika u javnosti da li je tim iz Humske oštećen za jedanaesterac u drugom poluvremenu posle duela golmana Čukaričkog i Nemanje Kojića, ali se na trijumf ekipa Vladana Milojevića ne može baciti nikakva mrlja.

Nisu dozvolili Partizanu da stvori nijednu stopostotnu šansu pred njihovim golom, iako su crno-beli imali većoi posed lopte, a sa druge strane mogli su u još dva navrata da matiraju Živka Živkovića.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Žustro je počelo od samog starta, Partizan je prvi pripretio preko Grbića koji je potencijalno opasnu akciju završio lošim povratnim pasom, ali je to bio znak da nam sledi odlična utakmica. Ubrzo je stigao odgovor od Čukaričkog, odlično je u 16. minutu prošao Filip Stojković po strani, zavrnuo u šesnaesterac, gde se Stojiljković oslobodio čuvara i šutirao iz okreta, a stativa je spasila Živkovića.

Razvila se posle toga igra na obe strane, i jedni i drugi su pokušavali da stignu do gola i ređali su se opasni napadi, samo su nedostajali golovi. Drinčić je sredinom poluvremena izveo korner, a Branko Ilić je ostao sam na nekih 7-8 metara, šutirao je glavom, ali je loše zahvatio loptu i ona je otišla pored gola.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

To je bilo praktično sve što smo videli od crno-belih u prvih 45 minuta. Mnogo opasniji su bili kontranapadi Čukaričkog, ali se idalje čekalo na pravu stopostotnu priliku i to sve do same završnice poluvremena.

Igrao se 39. minut poslata je jedna dubinska lopta pred kazneni prostor crno-belih, a Slavoljub Srnić se odlično izborio za loptu sa Bundalovskim koga se oslobodio, a onda uz malo sreće prošao i pored Branka Ilića i našao se oči u oči sa Živkom Živkovićem. Šutirao je ispod njega po zemlji i lopta se našla u mreži.

Agresivnije su ušli Milinkovićevi izabranici u drugo poluvreme, ali nisu nikako pronalazili put do Stevanovićevog gola. Nikola Drinčić je na startu pokušao dva puta iz prekida, ali je lopta odlazila daleko od gola, dok su kontranapadi igrača Čukaričkog bili izuzetno opasni.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Upravo jedan takav umalo je duplirao njihovu prednost, ponovo akcija kao preslikana u režiji Stojkovića i Stojiljkovića iz prvog poluvremena, čak i slična pozicija, samo je ocvog puta napadač "brađana" pokušao atraktivno, makazicama, da je završi, ali je lopta pogodila mrežu sa spoljne strane.

Petnaestak minuta pre kraja jedna sporna i duskutabilna sitacija u šesnaestercu Čukaričkog. Golman Stevanović se bacio u noge Nemanji Kojiću koji je pao i delovalo je kao da je to prekršaj za najstrožu kaznu, ali je sudija Glođović samo odmahnuo rukom i rekao da se igra nastavi.

Prava opsada gola "brđana" usledila je u poslednjih nekoliko minuta kada su svim silama krenuli Milinkovićevi izabranici po izjednačujući gol koji bi im doneo produžetak, ali su najbolje prilike tada propustili Brašanac koji je sa nekoliko metara glavom šutirao pored gola, i Babović kada je posle njegovog pokušaja makazicama lopta prošla tik uz stativu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

To je bilo i sve što smo videli na ovoj utakmici, pa je glavni arbitar uskoro odsvirao kraj meča, što je bio znak za početak velikog slavlja igrača u belim dresovima.

ČUKARIČKI - PARTIZAN 1:0

(S. Srnić 39)

Čukarički: Stevanović, Stojković, Brežančić, Ostojić, Rendulić, D. Srnić, Regan (od 64. Todorović), S. Srnić (od 90. Mandić), Bojić, Matić (od 83. Pavlović), Stojiljković.

Partizan: Ž. Živković, Bandalovski, Balažic, B. Ilić, Volkov (od 67. Vulićević), Drinčić, Brašanac, Babović, S. Ilić (od 59. Kojić), Grbić (od 69. Ninković), A. Živković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jaka

    20. maj 2015 | 20:44

    Partizai,vi ispisujete najlepše dane svoje istorije od postojanja! Neka samo poživi tole, a srpski fudbal nek umre! Delije Sever

  • Dragan

    20. maj 2015 | 20:58

    Sve dok se u nas fudbal ne uvede kaznjavanje na osnovu snimka,nece nam biti bolji fudbal.Evo gledam malopre Grbic iz Partizana psuje na sav glas sudije i nikom nista,a on u krupnom kadru,stvarno je prostacki i sramota.Ne kazem ovo samo zbog Grbica,nego mislim na svakog fudbalera u Srbiji.Kazni se dve,tri,jednu utakmicu neigranja a i novcano pa nek psuje opet!!!

  • Bajooo

    21. maj 2015 | 00:40

    Realno Čukarički ima bolju ekipu i od Zvezde i od Partizana.Da imaju reputaciju kao i ovi osvojili bi i prvenstvo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA