JSL ih seli zbog stadiona na kome Zvezdu i Partizan gledaju i sa krova!

Zbog nerešenih imovinskih odnosa oko zemljišta na kojem se nalazi stadion, Javor bi sledeće sezone u JSL domaće utakmice mogao da igra izvan Ivanjice

  • 5

Fudbaleri Javora, povratnika u Superligu Srbije, mogli bi naredne sezone da budu domaćini van Ivanjice zbog nerešenih imovinskih odnosa oko zemljišta na kojem se nalazi stadion što onemogućava postavljanje reflektora.

Prema odluci Fudbalskog saveza Srbije svi učesnici Superlige moraće da imaju stadion sa reflektorima, pa Ivanjica "visi" jer Javor još nije dobio dozvolu za postavljanje osvetljenja, uprkos tome što ima obezbeđena finansijska sredstva.

- Još uvek nismo dobili odgovor, vreme prolazi, a novo prvenstvo startuje polovinom jula - rekao je direktor Javora Dragan Lazović Tanjugu.

Zbog toga, navodi Lazović, ostaje otvoreno pitanje da li će Javor igrati utakmice u Ivanjici ili će kao domaćin gostovati u drugim gradovima gde postoje uslovi.

- Kako stvari stoje, Ivanjica lako može ostati bez superligaškog fudbala - konstatovao je Lazović.

delije Foto: S. Pikula

Načelnik odeljenja za urbanizam u opštini Ivanjica Miljko Glavinić kaže da se pred sudom vodi spor zbog nerešenih imovinskih odnosa oko vlasništva zemljišta na kojem se nalazi stadion.

- To je razlog zbog kojeg ne možemo izdati ni privremenu dozvolu za postavljanje reflektora. Jedino klub može samoinicijativno da uradi taj posao - rekao je Glavinić.

Međutim, u klubu kažu da im ne pada na pamet da tako nešto urade jer bi usledile kazne za nedozvoljenu gradnju i nalozi za rušenje urađenog.

Inače, zavrzlama oko pribavljanja dozvole za postavljenje reflektora izazvala je veliki revolt ljubitelja fudbala iz grada na Moravici.

fk crvena zvezda fk javor foto s pikula

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljuba PFC

    21. maj 2015 | 15:32

    Ne bi bilo lose, da kao standard za super ligu, uvedu i pristojan vc na tribinama...

  • Nusknvp

    21. maj 2015 | 22:12

    Samo prave resetke na ovaj balkon..ekipa koja stoji iza zasluzila ih je odavno

  • Dragan

    21. maj 2015 | 19:15

    Pametnije bi bilo da prvo pravilo za igranje u super ligi budu bolji stadijoni i sredjena trava.a ne reflektori.bez njih se moze...trava je bitna a ne kaljuga...strasno kiliko fss nema pojma o fudbalu...smeje nam se fudbalski svet.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA