Fudbaleri Partizana: Nije realno da igramo Ligu šampiona!

U Partizanu svesni da će i ove sezone teško do evropske elite

  • 11

Partizan će kao šampion države i osmu godinu zaredom predstavljati Srbiju u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Plasman u elitu, koji bi - to uopšte ne treba posebno naglašavati, doneo crno-belima mnogo, zavisiće od nekoliko faktora.

Pre svega od rešenosti rukovodstva da izdvoji ozbiljna sredstva na pojačanja bez kojih, realno, Partizan nema šta da traži ni u završnoj fazi kvalifikacija, a kamoli u grupi.

Ili je ipak Liga šampiona i dalje nedostupna zona ne samo za Partizan, već i za svaki naš tim koji izbori pravo da napadne prolaz u najkvalitetnije kontinentalno takmičenje.

LOVA DO KROVA: Partizan čeka raj ako uđe u Ligu šampiona!

I meč sa Čukaričkim razotrkio je sve mane srpskog šampiona koje ne samo da ne toleriše Evropa, nego i svaki dobro organizovan, taktički, fizički i mentalno doteran tim i kod nas, kakav je svakako Čukarički, protiv koga su crno-beli delovali često bezidejno i nemoćno u traganju za dominacijom u igri.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Jasno je, dakle, da Partizan bez pravih pojačanja, pa čak ni sa ludom srećom kao saveznikom na putu ka slavi, ne može da računa na iskorak u Evropi.  O tome su posle finala Kupa govorili i najiskusniji igrači crno-belih Stefan Babović i Saša Ilić, i sami svesni koliko je Partizan trenutno daleko od neke ozbiljne evropske priče.

- Zbog kvaliteta našeg fudbala Liga šampiona je čista lutrija za nas. Mislim da je u ovom trenutku suviše rano govoriti o tome, ali nemojmo se zavaravati, Liga šampiona možda nije realan domet za nas. Mislim da bismo morali da se više koncentrišemo na Ligu Evrope. Pričamo pošteno, puno sreće bi trebalo da se plasiramo u elitno takmičenje. I zato bi trebalo da Ligu Evrope postavimo kao primaran cilj. Jednostavno, neću da kažem nešto što nije tako - realan je Babović.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Isto razmišlja i Ilić.

- Moramo biti realni i reći da su nam pojačanja potrebna ako želimo da se izbiljno nametnemo u Evropi iduće sezone. Na kojim pozicijama, to nije pitanje za mene, već za ljude koji vode klub i šefa stručnog štaba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @Žika Živac@

    21. maj 2015 | 20:33

    Tako je,ne da nije realno...nego van svake pameti!

  • Albertini

    21. maj 2015 | 22:16

    Normalno baboviću dok si ti tu i scepovic koji će da se vrati kojić, ilić koji je već star, saponjic veoma mlad i neiskusan grbić koji je umislio da je već zvezda, nećemo ni prvenstvo naše osvojiti sledeće godine a kamoli igrati u evropi to si u potpunosti dobro rekao tako da nemamo čemu da se nadamo bez veoma dobrih pojacanja

  • Albertini

    21. maj 2015 | 22:06

    Pa kad su videli ko će da se vrati od bivših fudbalera (scepovic,smiljanić,jovanović) i dr tz, kvazi pojačanja normalno je da nemamo nikakve šanse što izgleda znači da su priče o povratku scepovica i ostalih bivših fudbalera partizana tačne zato moji dragi grobari iz tog razloga ne gajimo velike šanse da udjemo u ls, jer to igrači koji su trenutno u partizanu to znaju sigurno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA