Opet priče o nameštanju: Kladionice obaraju kvotu na Borac protiv Partizana, stranci izbacili JSL iz ponude!

Većina svetskih kladionica u ponudi nema mečeve JSL, dok su domaće sve iznenadile kvotama na određene utakmice. Tu se pre svega misli na Borac, Spartak, Jagodinu i Napredak

  • 40

Fudbalsi savez Srbije ingerencije prebacuje na državu, kladionice uveliko znaju rezultate na mečevima JSL i PLS, javnost poslednjih nekoliko kola s razlogom bruji o raspodeli bodova između klubova koji su takođe uzeli udeo i sve češće pogađaju kako će njihovi protivnici igrati. Ukratko - dobro došli u srpski fudbal!!!

Obaranje kvota na poslednje kolo JSL ponovo je izazvalo velike kontroverze, čime je nastavljena priča o potencijalnom nameštanju u srpskom fudbalu.Svedoci smo saopštenja Donjeg Srema koji je najavio ''dvojku'' Spartaka protiv Rada, skandaloznih radnji na mečevima PLS koji na kraju nisu ni registrovani, ali i odluka kladionica da pojedine utakmice sklone iz ponude što je i definitivno bacalo senku na regularnost.

SKANDAL OKO NAMEŠTANJA U SRBIJI SE NASTAVLJA: Mečevi Prve lige se poništavaju? (VIDEO)

- Ponovo smo svedoci totalno nelogičnih fudbalskih rezultata. Važno je da su ti rezultati za kladionice očekivani i da su ih kvotama najavili. Bruka se i dalje nastavlja. Pitam da li su nefudbalske organizacije i neki drugi centri moći jači od fudbalskog saveza? A ako je tako, zašto uopšte postoji FSS - nedavno se pitao prvi čovek Moravca Jovan Stanković.

Foto: fkpartizan Foto: fkpartizan

I gle čuda! Kladionice su i za ovo poslednje kolo spremile neočekivane ponude za srpski fudbal, a najviše pažnje privuklo je padanje kvote na Borac iz Čačka protiv Partizana, ali i smešni kečevi na Jagodinu i Napredak. Trener Čačana Bogić Bogićević najavio je na konferenciji da će Spartak i Napredak očekivano pobediti i tako samo otvorio ''Pandorinu kutiju'', a verovatno i ne zna da je njegov tim favorit protiv aktuelnog šampiona.

Kvota na Zebre pada iz časa u čas i , u zavisnosti od kladionica, kreće se od 2.00 do 2.10 dok je ''dvojka'' na Partizan dosegla i 2.75. Kako trenutno stvari stoje ''kec'' će verovatno još da pada, a u kladionici kažu da je to zbog toga što je primećen veliki broj uplata na Čačane.

Podsetimo, Borcu je pobeda neophodna kako ne bi pao na 14. mesto i morao da igra baraž, a Partizan će u goste otputovati sa trojicom kadeta. Jeste da crno-beli nemaju imperativ pobede, ali otkud to da su baš toliki autsajderi, iako su pre samo tri dana u finalu Kupa bili totalni favoriti protiv Čukaričkog - ''kec'' na Partizan je bio 1.55, a ''dvojka'' na Čuku čak 6.00.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Šta tek reći za ''kec'' Jagodine protiv OFK Beograda koji iznosi sramotnih 1.10? Ili Napretkovih 1.20 protiv Rada? Pa čak i Spartakovih 1.40 protiv Čukaričkog? Otuda i ne čudi što je većina svetskih kladionica izbacila iz ponude JSL.

Jeste, mnogi će reći da je to normalno pošto nekim klubovima bodovi ništa ne znače i neće toliko zapeti. Pa zašto onda nije tako u Nemačkoj, Engleskoj ili španskoj Primeri? hamburgu očajnički treba trijumf da bi ostao u ligi, ali je kvota protiv nezainteresovanog Šalkea čak 2.40. Junajted je u Engleskoj praktično zakucan za četvrto mesto, ali je apsolutni favorit protiv Hala ispred čijeg imena stoji kvota 3.00, iako igraju kod kuće, a trener im je bivši igrač Đavola.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Deportivo bi vrlo lako mogao da se nađe ispod crte ukoliko izgubi od Barselone na Nou Kampu, ali su kladionice ostavile kvoti 10 na momke iz La Korunje. Ista sudbina je i sa Granadom. Ipak, kvota kod kuće protiv Atletiko Madrida je 4.95.

Svuda je očigledno normalno da se igra fudbal do poslednjeg kola samo se u Srbiji prave kalkulacije već na pola prolećnog dela sezone. Ili što bi prvi čovek Moravca rekao ''Važno je da su ti rezultati za kladionice očekivani''.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • King ♔

    22. maj 2015 | 20:07

    Nije moguce da Partizan učestvuje u nameštanju!

  • pex

    23. maj 2015 | 00:29

    Pa sad je red da se vrati Borcu sto godinama nepravi problem partizanu u prvenstvu

  • @Žika Živac@

    22. maj 2015 | 22:38

    Pa kao i celo prvenstvo i titula!Tole režiser!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA