Partizan vodio, pa gubio i na kraju izvukao remi u Čačku: Borac sjajnom igrom izborio opstanak! (VIDEO)

Crno-beli su dva puta vodili na utakmici, ali su "zebre" dva puta stizale rezultat, a onda i preokrenule, da bi Grbić sa penala postavio konačnih 3:3, što je Čačanima donelo opstanak u Superligi

  • 50

Borac je uspeo u svojoj nameri da izbori makar jedan bod protiv Partizana 3:3 i tako opstane u Superligi. U utakmici punoj preokreta Čačani su ostali neporaženi u duelu sa šampionom Srbije i sledeće sezone će nastupati u elitnom rangu takmičenja.

Imali su imperativ pred početak utakmice izabranici Bogića Bogićevića da protiv najbolje ekipe u zemlji izbore makar remi kako bi sačuvali goli superligaški život i u tome su uspeli. Dva puta su bili u zaostatku, pa onda preokrenuli i došli do vođstva i na kraju izborili zlata vredan bod.

Partizan je na početku imao kontrolu utakmice i veći posed lopte, a stvorio je i nekoliko prilika preko Ninkovića i Grbića, međutim, kako je vreme odmicalo tako su se domaći sve više oslobađali pritiska koji su imali zbog važnosti utakmice za njih.

Foto: fkpartizan.rs Foto: fkpartizan.rs

Ipak, su crno-beli prvi stigli do vođstva, sjajno je poslata lopta u prazan prostor Petru Grbiću koji ju je vratio na iviocu esnaesterac odakle je Ninković tukao iz voleja, ali je njgov šut odbranio Bajić, međutim, samo je kratko odbio loptu na koju je natrčao Luka i glavom je smestio u mrežu.

Primljeni gol kao da je potpuno skinuo okove sa nogu igrača Borca koji su počeli sve više da prete šampionu Srbije. Stvorili su nekoliko polušansi, pre nogo što su uspeli da savladaju Živkovića. To je učinio nekadašnji član omladinske škole Crvene zvezde Ognjen Ožegović koji je pobegao odbrani Partizana, dobio odličan pas i rutinski plasirao loptu u mrežu.

Slavlje "zebri" nije dugo trajalo pošto je samo minuta kasnije, tačnije odmah čim su krenuli sa centra igrači Zorana Milinkovića su vratili prednost na svoju stranu. Loše je procenio let lopte jedan igrač domaćih i praktično je spustio na nogu Marinkoviću koji je odlično šutirao sa nekih 16-1 metara i poslao je iza leđa Krznarića.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Top je bilo uglavnog i sve što smo videli u prvom poluvremenu, da bi u drugih 45 minuta usledio pravi preokret u režiji izabranika Bogiuća Bogićevića koji su shvatili da moraju da krenu jako i agresivno ne bili izbegli poraz i odlazak u plej-aut.

Odmah su krenuli napadački i već u prvih 60 sekundi se napravila gužva u šesnaestercu gostiju iz Beograda kada je pao Ožegović, ali je arbitar Majo Vujović procenio da nije bilo elemenata da pokaže na belu tačku.

Ipak, izjednačenje je usledilo samo koji minut kasnije. Ožegovi se izborio za jednu loptu otišao u stranu, a onda je poslao po zemlji u šesnaesterac i taman se učinilo da će Žuvković lako da je uhvati, ona je odskočila i ispala mu iz ruku pravo na nogu Đura Zeca koji je samo ćušnuo u praznu mrežu.

Potpuni preokret usledio je sedam minuta kasnije kada je posle centaršuta Mutavdžić bio najviši u skoku i glavom zatresao Živkovićevu mrežu za veliko slavlje domaćih igrača i navijača. Posle tog pogotka Čačani su stvorili još nekoliko solidnih prilika, ali nisu uspeli da zadaju konačan udarac grogiranom rivalu.

Posao je "zebrama" olakšao i Nikola Ninković koji je nepotrebno u 67. minutu zaradio drugi žuti karton i morao je u svlačionicu pre vremena i tako postavi skoro pa nemoguć zadatak svojim drugovima da izvuku barem bod. Ipak, u tome su uspeli kada je desetak minuta pre kraja posle duela Maslaća i Petrovića u šesnaestercu Borca, arbitar Majo Vujović pokazao na belu tačku, a Petar Grbić savladao Bajića i postavio konačnih 3:3.

No, i ovo je bilo dovoljno domaćem timu da izbori opstanak u ligi i ne ode u plej-aut, gde je otišao Napredak koji je poražen od Rada.

BORAC ČAČAK - PARTIZAN 3:3

(Ožegović 27, Zec 50, Mutavdžić 57 - Luka 16, Marinković 27, Grbić 80(p))

Borac Čačak: Bajić, Boranijašević, Jevtović (od 76. Milojević), Gojković, Maslać, Krunić (od 82. Stojanović), Živković, Jovanović, Mutavdžić, Zec (od 86. Derić), Ožegović.

Partizan: Ž. Živković, Vulićević (od 65. Bandalovski), Balažic, Ćirković, N. Petrović, Marković, Lukić (od 82. Ostojić), Luka (od 75. Kukolj), Ninković, Marinković, Grbić.

Superliga 30. kolo:

Jagodina – OFK Beograd 5:3

Napredak – Rad 2:3

Novi Pazar – Donji Srem 2:0

Radnički N. – Voždovac 0:0

Spartak – Čukarički 1:0

Vojvodina – Radnički 1923 3:1

Crvena zvezda - Mladost 3:1

Borac - Partizan 3:3

Tabela: Partizan 71, Crvena zvezda 64, Čukarički 57, Vojvodina 52, Novi Pazar 47, Rad 43, Mladost 40, OFK Beograd 39, Radnički Niš 37, Jagodina 35, Voždovac 34, Spartak 34, Borac 33, Napredak 31, Donji Srem 26, Radnički Kg 19.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nusknvp

    24. maj 2015 | 18:50

    Namesteno celo kolo, gde su sada (lazni) moralisti koji traze kalcopoli...

  • grobar do koske

    24. maj 2015 | 19:14

    PARTIZAN SAMPION !!! CESTITKE SAMPIONU SRBIJE-PARTIZANU I SVIM GROBARIMA NA TITULI !!! Partizan-MIT ili cudo-jedini ponos i najveci brend Srbije !!!

  • ↖♦↗

    24. maj 2015 | 18:36

    Sad ce penal za partizan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA