BRADONJA NIJE DOZVOLIO METLU: Hjuston smanjio rezultat protiv Golden Stejta! (VIDEO)

Hjuston je pobedio Golden Stejt sa 128:115 u četvrtom meču plej-ofa finala zapada

  • 0

Džejms Harden je u četvrtom meču NBA plej-ofa zapadne konferencije postigao 45 poena i predvodio je Hjuston do prve pobede nad Golden Stejtom u seriji, rezultatom 128:115.

Bradonji je ovo bio lični rekord kada su u pitanju postignuti poeni u plej-ofu.

Hjuston je od starta utakmice pokazao da ne želi metlu u finalu zapada i već posle prve četvrtine je stvorio ubedljivu prednost od čak 23 poena, a ona je završena rezultatom 45:22. Ratnici, u skladu sa svojim imenom, nisu klonuli duhom i pokušavali su da dođu do preokreta.

Ipak, doživeli su veliki peh u drugoj četvrtini, kada je Stefon Kari nezgodno pao na glavu posle finte Trevora Arize. Lekarska ekipa je intervenisala i ukazala mu je pomoć, ali je MVP regularnog dela NBA lige morao da propusti dobar deo utakmice dok se nije oporavio od stravičnog pada.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

I kada se Kari vratio, bilo mu je potrebno određeno vreme da uđe u prepoznatljivu šutersku formu, pa je nekarakteristično za njega, promašivao neke otvorene šuteve, a desilo se čak i da ne pogodi ni obruč. Kasnije je ipak namestio nišanske sprave, ali je već bilo kasno za bilo kakav preokret. I pored povrede, Kari je zabeležio 23 poena, a uz njega se u Golden Stejtu istakao i Klej Tompson, koji je postigao 24 poena.

Golden Stejt je u jednom momentu u četvrtoj četvrtini uspeo da priđe na minus 7, ali je promašivao šuteve za totalni priključak, što je na drugoj strani terena odmah bilo kažnjavano.

Harden je u redovima pobednika pored 45 poena upisao i 9 skokova i 5 asistencija. Pratio ga je Džoš Smit sa 20 poena, dok je Dvajt Hauard ostvario dabl-dabl sa 14 poena i 12 skokova.

Serija se sada ponovo seli u San Francisko, gde će Golden Stejt imati dve prilike da pred svojim navijačima obezbedi veliko finale.

Podsetimo, nikada u istoriji NBA lige ni jedna ekipa nije uspela da se vrati posle 0:3 u plej-ofu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA