Partizan pregazio Metalac: Blistao je Mihajlo Andrić!

Crno-beli su već u prvoj četvrtini napravili razliku koju su samo uvećavali do kraja meča i na kraju ubedljivo trijumfovali

  • 30

Šampionski, tako su košarkaši Partizana prošli kroz Valjevo i rutinski i ubedljivo savladali domaći Metalac  80:62 11. kolu Superlige Srbije.

Uzalud su se nadali domaćini da bi mogli po prvi put ove sezone da uzmu skalp aktuelnom prvaku države, ali da od otga neće biti ništa bilo je jasno već posle prvog poluvremena. Dominirali su crno-beli tokom prve tri četvrtine i u šutu, i u skoku, a svoje greške su sveli na minimum.

Odlično su bili raspoređeni minutaža i poeni kod Duška Vujoševića, a čak četiri igrača je imalo dvocifreni učinak. Najbolji je bio Mihajlo Andrić sa 14 poena, ali je njego šut za tri poena bio odličan 4/7, 12 poena dodao je Murić, a Milutinov je opet imao dabl-dabl učinak 11 poena i 14 skokova.

Foto: Metalac Farmakom/Foto studio Art Foto: Metalac Farmakom/Foto studio Art

Rastrzana igra je bila u prva dva tri minuta sa dosta prekida, dok se crno-beli nisu konsolidovali i sredinom prve četvrtine napravili seriju 9:2 i došli do nešto osetnije prednosti. Videlo se od početka da Metalac ima problema sa šutem iz igre, naročito za tri poena, pa je tako ekipa Duška Vujoševića zonskom odbranom ih naterala na velii broj promašaja.

To su efikasno koristili u brzoj tranziciji i kontranapadima dolazili do lakih poena na suprotnoj strani i razlika je rasla iz minuta u minut. Milosavljević je bio odličan i na brzinu sakupio 8 poena, dok je Milutinov već tada imao tri ofanzivna skoka, a ukupno pet.

Foto: Metalac Farmakom/Foto studio Art Foto: Metalac Farmakom/Foto studio Art

Ulazak Saše Pavlovića uneo je novu dozu agresivnosti i energije, dok je Mihajlo Andrić još više poboljšao šut šampiona Srbije naročito sa distance šutirajući 3/4 van linije 6, 75 metara, pa su tako crno-beli u prvom poluvremenu imali skoro 50 odsto ubačenih šuteva iz igre. Na drugoj strani Valjevčani su bili očajni, pogodili su samo jednu trojku od 11 pokušaja u prvom poluvremenu, pa zato i nečudi što se na odmor otišlo sa više od 20 poena prednosti za goste.

U istom ritmu su crno-beli nastavili i u trećoj četvrtini, nisu dozvoljavali izabranicima Vladimira Đokića da se nekim lakim poenima vrate u utakmicu, a u napadu su bili raznovrsni i raspoloženi. Razigrali su se Murić i Pavlović, Milutinov je po običaju dominirao u skoku, dok su se domaćini i dalje borili sa šutem, kako iz igre, tako i sa linije penala.

Foto: Metalac Farmakom/Foto studio Art Foto: Metalac Farmakom/Foto studio Art

Tek pred kraj treće četvrtine uspeli su da pogode nekoliko iz nekoliko čistih pozicija i tada su i uspeli da se spuste ispod 20 razlike, a za to su zaslužni i igrači u crnim dresovima koji su im prodali nekoliko lopti.

kada je pobednik već bio poodavno rešen, Vujošević je odlučio da pruži priliku i nekima koji nemaju preveliku minutažu ove sezone, pa je tako svoje minute dobio i mladi Glišić.

Foto: Metalac Farmakom/Foto studio Art Foto: Metalac Farmakom/Foto studio Art

METALAC - PARTIZAN 62:80

Metalac: Malešević, Protić 2, Janković 6, Kutlešić 9, Otašević 3, Majstorović 7, Jevtović 5, Jošilo 3, Ljubičić 10, Rakićević 4, Todorović 4, Jeremić 9.

Partizan: Pavlović 4, Tepić 6, Murić 12, Marinković 2, Dalo 3, Milutinov 11, Milosavljević 10, Đumić, Andrić 14, Mačvan 9, Milutinović 7, Glišić 2.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA